FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στο επίκεντρο η διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:

Συνάντηση είχε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με  εκπροσώπους της  Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση

Σάκης Μπαλιούκος: «Ολοκληρώνουμε  τις αδειοδοτήσεις για το καταφύγιο αδέσποτων»

Η διαχείριση  των αδέσποτων ζώων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, με  εκπροσώπους της  μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Save a Greek Stray που έχει ιδρύσει η  κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας για τα αδέσποτα που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα στα σχολεία της Ηλείας, με πρωτοβουλία της κ. Λάτση και διοργανωτή  των αντίστοιχων προγραμμάτων στο Νομό,  την  πρόεδρο  του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού «Καλλιάφεια» κ. Ασπασία Κλοκανά, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Κρεστένων.

Αναφερόμενος  στις  προσπάθειες που γίνονται από το Δήμο για το πρόβλημα των αδέσποτων, ο κ. Μπαλιούκος τόνισε   πως στην περιοχή οι πολίτες και κυρίως τα παιδιά έχουν ευαισθητοποιηθεί,  επισημαίνοντας ωστόσο  τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά  τη δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα.

«Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουμε  τις αδειοδοτήσεις, κάτι που θα αποτελέσει μπούσουλα  για τους υπόλοιπους δήμους» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει αύξηση των πιστώσεων  για την διαχείριση των αδέσποτων

Εξάλλου  η κ. Βιβή Χαραλαμπίδη,  εκπρόσωπος της κ. Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση, αφού εξήρε τις ενέργειες που γίνονται  από το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων γύρω από τη διαχείριση των αδέσποτών ζώων, τόνισε πως εκ μέρους της πολιτείας θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και συγχρόνως να  καθοριστούν χρονοδιαγράμματα  για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Από την πλευρά της  η κ. Κλοκανά  ανέφερε πως «προωθούμε στα σχολεία το  σεβασμό  για τα ζώα μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της κ.  Κούρκουλου  και είναι τιμή μας που επέλεξαν το Νομό μας για να διοργανώσουμε όλη αυτή την εκπαιδευτική προσπάθεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εξάλλου ο νέος αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αρμόδιος για τα αδέσποτα, κ. Αν. Καρνάρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος