FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Πολιτιστική «επιστροφή» με τρία κορυφαία ονόματα!

Ημερομηνία: 03-08-2022 | Συντάκτης:

Δωρεάν συναυλίες με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου,  Ελένη Βιτάλη και Μίλτο Πασχαλίδη

  • Σάκης Μπαλιούκος: «Τηρούμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει, μετά από δύο χρόνια  απραξίας λόγω του κορωνοϊού»
  • Στις εκδηλώσεις, ο Δήμος δέχεται προσφορές για την ενίσχυση της λειτουργίας των Κοινωνικών του Δομών

Τρεις κορυφαίους  καλλιτέχνες  στο Ελληνικό μουσικό στερέωμα, θα έχουν την ευκαιρία  να απολαύσουν  ΔΩΡΕΑΝ  το αμέσως επόμενο διάστημα  οι κάτοικοι,  ετεροδημότες και επισκέπτες και  στις 3 Δημοτικές  Ενότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων μετά από δύο χρόνια  απουσίας  από τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου,  εξαιτίας  της πανδημίας του κορωνοϊού, επανέρχεται δυναμικά  στη  διοργάνωση   σημαντικών  εκδηλώσεων, κάνοντας πράξη   την υπόσχεση του δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου,  για  πολιτιστικές δράσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι  εκδηλώσεις αυτές που είχαν προγραμματιστεί  εδώ και αρκετό καιρό, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία   για τους κατοίκους  του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά και τις  καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν  την Κρέστενα και την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας  σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες και  ζωικό κεφάλαιο, καθώς  και υποδομές.

Πρόκειται για –κατά σειρά- τρεις  συναυλίες  σε Καλλιθέα, Κρέστενα και Ανδρίτσαινα με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Ελένη Βιτάλη αντίστοιχα, που αναμένεται να …ξεσηκώσουν το κοινό και να προσφέρουν  μοναδικές βραδιές  σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες!!

Το πρόγραμμα των τριών συναυλιών

Μίλτος Πασχαλιδης στην Καλλιθέα

-Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 21:30,  συναυλία του σπουδαίου ερμηνευτή Μίλτου Πασχαλίδη στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Ο  Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους συνεπείς τραγουδοποιούς που συνεχίζουν να μας χαρίζουν υπέροχα τραγούδια και μελωδίες έδώ και 27 χρόνια, στις  ζωντανές εμφανίσεις του τα δίνει όλα, ερμηνεύει τα τραγούδια του με τρόπο μοναδικό, έχει τέτοια αμεσότητα και επικοινωνία με το κοινό που πάντα είναι σαν να παίρνει ο κόσμος το μικρόφωνο και να συμμετέχει σε κάθε στίχο και κάθε στροφή.  Μαζί του θα είναι οι Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Πάρις Περυσινάκης (λύρα-μαντολίνο), Γιάννης Μπελώνης (πιάνο), Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα) και Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο).

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Κρέστενα

Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 21:30, συναυλία του διαχρονικά δημοφιλή καλλιτέχνη  Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γιορτής Σταφίδας Κρεστένων. Πάντα σε εγρήγορση, ο «αιώνιος έφηβος»  ροκάς ετοιμάζεται για την καθιερωμένη καλοκαιρινή του βόλτα κάνοντας μια στάση στην Κρέστενα! Ο Βασίλης στη σκηνή θα μας τραγουδήσει με τη χαρακτηριστική φωνή του, το έντονο συναίσθημά του και την τρυφερή του διάθεση όλα όσα αγαπάμε, μας συγκινούν, μας ξεσηκώνουν. Τα ερωτικά του, τα πιο ροκ κομμάτια του, τις μπαλάντες, τα κοινωνικά του τραγούδια. Και από κάτω θα μαζευτούμε όλοι -μικροί και μεγάλοι- και θα γίνουμε ένα. Μαζί του η Μαίρη Μπρόζη και ο Απόστολος Μόσιος, ενώ την ενορχήστρωση θα έχει ο Ανδρέας Αποστόλου.

Ελένη Βιτάλη στην Ανδρίτσαινα

Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 21:30, συναυλία της εξαιρετικής  Ελένης  Βιτάλη στην Ανδρίτσαινα, η οποία θα συνοδεύεται από  τους Τζουμ. Από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, η Ελένη Βιτάλη που μετρά περισσότερα από πενήντα χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι,  δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών και μεγάλων επιτυχιών έχει έναν καινούριο δίσκο στις αποσκευές της, σε μουσική Τάκη Σούκα και στίχους Ελένης Φωτάκη, καθώς επίσης και νέα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη. Στις ενορχηστρώσεις, οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί ΤΖΟΥΜ, που κλέβουν τις εντυπώσεις με την φωνή του Νίκου Ξύδη, που θα μας ταξιδέψει σε παλιές και νέες επιτυχίες, πάντα με την ιδιαίτερη πινελιά των ΤΖΟΥΜ.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ μπορεί ο καθένας που θα παραβρεθεί σε αυτές να προσφέρει   και είδη καθαριότητας και υγιεινής, καθώς  και διατροφής μακράς διαρκείας, για τις ανάγκες των πληγέντων  από τις φωτιές κατοίκων.

Αναστ. Καρνάρος, πρόεδρος  Ν.Π   πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: «Δυνατότητα να απολαύσει μεγάλα ονόματα ο κόσμος»

«Μετά από δύο χρόνια πολιτιστικής  απραξίας στο δήμο μας λόγω της πανδημίας, αποφασίσαμε  να γίνει  ένα μεγάλο άνοιγμα για να το χαρεί ο κόσμος, να νιώσει ότι είμαστε δίπλα του και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, και  να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να απολαύσει μεγάλα ονόματα χωρίς να έχει την οικονομική επιβάρυνση, λόγω και της όλης κατάστασης με τις πυρκαγιές αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει για τους δημότες μας».

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει εξάλλου η εκδήλωση που θα γίνει από 22 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του  ΕΠΑΛ Κρεστένων, με τίτλο  «Ψηφιακό Θεματικό Πάρκο –  Ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος» με έμφαση στην ιστορία και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Δυτική Ελλάδα το 1821.

Η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος