FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατούνται εντός Μαρτίου παρεμβάσεις ύψους 2 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο Πύργου: Τεχνική σύσκεψη χθες με Α. Κατσιφάρα στο Γ.Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 21-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
Βάσει χρονοδιαγραμμάτων, τον Φλεβάρη του 2020 θα έχει υλοποιηθεί η Ενεργειακή Αναβάθμιση και η προμήθεια βιοιατρικού εξοπλισμού

Εντολή δημοπράτησης, εντός του Μαρτίου ανακοινώθηκε πως θα δοθεί για τα δυο σημαντικά έργα ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υγεία στην Ηλεία, και αφορούν την Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πύργου (1.545.000 ευρώ) αλλά και την ενίσχυση του με βιοιατρικό εξοπλισμό (410.000 ευρώ).

Τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, τέθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Πύργου, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλου, του αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Κ.Υ. Κρεστένων Άκη Χουζούρη και υπηρεσιακών παραγόντων υποστηρίζοντας πως σε ένα χρόνο, το Φεβρουάριο του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί.

«Το 2018 υπήρξε η αφετηρία για μια στενή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Νοσοκομείου, όπως προκύπτει από τις εντάξεις των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος προσθέτοντας ότι «Για εμάς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, βουτήξαμε στα βαθιά και τα καταφέραμε. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα που αφορούν την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών. Θα είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν με στόχο εντός του Μαρτίου, οι παρεμβάσεις αυτές να δημοπρατηθούν». Μάλιστα, τόνισε ότι από τις παρεμβάσεις ενεργειακής αξιοποίησης το ετήσιο οικονομικό όφελος για το Νοσοκομείο θα αγγίζει τις 250.000 ευρώ- όσο ένας αξονικός τομογράφος- ενώ ανέφερε ακόμα ότι στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης θα υπάρχει πρόβλεψη για καυστήρα φυσικού αερίου, ώστε στο νοσοκομείο να υπάρχει η υποδομή για τη σύνδεση του με τα συστήματα μεταφοράς αερίου, εφόσον δρομολογείται και η τροφοδοσία του Πύργου.

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Η Δημόσια Υγεία είναι αγαθό με απτή, καθημερινή έννοια. Ενισχύουμε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην αναβάθμιση των δομών υγείας και στοχεύει στο καλύτερο περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών. Νοιαζόμαστε για τον πολίτη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρεμβαίνει στον πυρήνα των αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος με δυο κατηγορίες παρεμβάσεων που είναι αφ’ ενός κτιριακές και συνδυάζονται με την ενεργειακή αναβάθμιση και αφ’ ετέρου προμήθειας εξοπλισμού.

«Έξυπνο, ενεργειακό κτίριο του μέλλοντος»

Ο κ. Κατσιφάρας, επισήμανε ότι με τις παρεμβάσεις θα δημιουργήσουν ένα έξυπνο ενεργειακό κτίριο του μέλλοντος τονίζοντας ότι για την Περιφέρεια, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα η υλοποίηση του. «Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αναβαθμιστεί αισθητά η παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς, ενώ ως προς τα ενεργειακά οφέλη, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 40%, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποδεσμευτούν πολύτιμοι πόροι, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την κάλυψη άλλων αναγκών».

Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η πολύ καλή δουλειά των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πύργου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε και σχεδιάστηκε από τους υπαλλήλους της Τ.Υ. προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο και σύνθετο έργο, η υλοποίηση του οποίου θα πετύχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και έξυπνη διαχείριση της ενέργειας.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, εκ μέρους της Περιφέρειας συμμετείχαν ακόμα η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Προϊστάμενος Μονάδα Β1: Διαχείρισης Πράξεων Αξόνων Προτεραιότητας 1,3,4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 Νικόλαος Θωμόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος