FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα στη Νέδα

Ημερομηνία: 17-10-2022 | Συντάκτης:

Με ενιαία σύμβαση υλοποίησης και προϋπολογισμό 1,23 εκατ. ευρώ

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με στόχο τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων και τη θωράκιση των εκτάσεων γύρω από τη Νέδα προκήρυξε διαγωνισμό για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 1,23 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕ 501 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με βάση το σχέδιο της σύμβασης, δεν υποδιαιρείται σε τμήματα και ανατίθεται ως ενιαίο σύνολο καθότι η αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι τμηματικά, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά οι παρόχθιοι οικισμοί και ιδιοκτησίες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τη συντήρηση και την αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, την απομάκρυνση και τον καθαρισμό της βλάστησης, των φερτών υλικών και των απορριμμάτων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού. Οι ως άνω εργασίες θα εκτελεστούν κατά προτεραιότητα, μέχρις εξάντλησης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, καθ’ υπόδειξη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαέξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, το έργο κρίνεται αναγκαίο καθώς με την εκτέλεσή του θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα με την αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων της Νέδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος