FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται το μεγάλο έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου Γαστούνης 17 εκ.ευρώ!

Ημερομηνία: 02-02-2023 | Συντάκτης:

Α. Νικολακόπουλος: “Μια σειρά επαφών και πρωτοβουλιών έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα

  • Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για τον εκσυγχρονισμό των αγωγών και στους υπόλοιπους ΤΟΕΒ του Νομού μας δήλωσε ο Ηλείος βουλευτής

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα για τον Ηλειακό Κάμπο και τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας δημοπρατείται άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό τόνισε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος όχι μόνο παρακολουθούσε το συγκεκριμένο θέμα αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα με επαφές και συναντήσεις είχε πιέσει για να μπουν στην τελική ευθεία οι σχετικές διαδικασίες με σκοπό την υλοποίησή του.

Ειδικότερα πρόκειται για το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης με προϋπολογισμό 17.232.000 ευρώ (!) και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα « Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020»με συγχρηματοδότηση από το ΕΓΤΑΑ.

Ο κ. Νικολακόπουλος που συναντήθηκε σήμερα και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του καθώς προχωρά η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας με την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών την Τετάρτη 15 Μαρτίου. Οι προσφορές ακολούθως θα αποσφραγισθούν στις 22 του ίδιου μήνα και τότε θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο ανάδοχός του.

Δύο ανεξάρτητα δίκτυα για 18.040 στρέμματα

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, το επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο της περιοχής θα υπογειοποιηθεί και το νέο δίκτυο θα τροφοδοτείται με νερό μέσω δύο (2) αντλιοστασίων άρδευσης. Η περιοχή επιμερίζεται σε δύο δίκτυα: το Δυτικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Γαστούνης το οποίο τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο ΑΓ1 και το Ανατολικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Γαστούνης, το οποίο τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο ΑΓ2.

Στην περιοχή του ΤΟΕΒ Γαστούνης προτείνεται η κατασκευή δύο (2) ανεξάρτητων δικτύων, του Δυτικού και του Ανατολικού Δικτύου. Το Δυτικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ1) καλύπτει την περιοχή δυτικά της πόλης της Γαστούνης έως τον ποταμό Πηνειό και το Ανατολικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ2) καλύπτει την περιοχή ανατολικά της πόλης της Γαστούνης με βόρειο όριο τον ποταμό Πηνειό και ανατολικό όριο τον οικισμό Κόροιβος.

Οι εξυπηρετούμενες εκτάσεις από τα νέα αρδευτικά δίκτυα υπολογίζονται σε συνολική μικτή έκταση 20.160 στρ. ή σε καθαρή αρδευόμενη έκταση 18.040 στρ.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος η προσπάθεια έφερε αποτέλεσμα για ένα έργο αναπτυξιακό, βιώσιμο ευφυούς ασφαλούς και πλήρως λειτουργικού στον αγροτικό τομέα που θα ωφελήσει τους καλλιεργητές μας. Και ο εκσυγχρονισμός με την υπογειοποίηση του δικτύου και για τους άλλους ΤΟΕΒ θα γίνει σύντομα πράξη στην Ηλεία. Η κυβέρνηση κάνει πράξη ένα ακόμη μεγάλο έργο στον τόπο μας με σχέδιο για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου ενισχύοντας έτσι την τοπική και την εθνική μας οικονομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος