FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται το αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας – Υπεγράφη χθες από το Δήμαρχο Πύργου η διακήρυξη του έργου

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:

Υπεγράφη χθες από το Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο η διακήρυξη δημοπρασίας για το έργο “Αποκατάσταση Υποδομών Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας” προυπολογισμού 573.000 ευρώ που προβλέπει την ανάπλαση σε όλο τον κοινόχρηστο χώρο, περίπου 7 στρεμμάτων.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους. «Η μελέτη είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά λόγω κάποιων λαθών κατά τη διαδικασία δημοπράτησης, αυτή ακυρώθηκε και σήμερα προχωράμε στην επαναδημοπράτηση του έργου. Με την ολοκλήρωση του, η πόλη του Πύργου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα αξιοποιηθεί από τη νεολαία μας, αλλά και γενικότερα από όλους τους δημότες για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μια μικρή γεύση παίρνουμε κάθε καλοκαίρι από το τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνουν εθελοντές νέοι της περιοχής μς. Επιδίωξη του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των αθλητικών υποδομών και η δημιουργία νέων ώστε οι νέοι του τόπου μας να έχουν διέξοδο στον αθλητισμό».

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται μεταξύ άλλων καθαίρεση της περιμετρικής περίφραξης και ένταξη της περιμετρικής κίνησης, μέσω της ενιαίας ανάπλασης του χώρου, κατάργηση του ενός από τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης και στη θέση του θα διαμορφωθεί μια νέα ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου, επιφανείας 1.280 τετρ. μέτρων περίπου. Ο νέος χώρος πρασίνου που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει την φύτευση δενδρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν. Επιπλέον εντός του παραπάνω χώρου, προβλέπεται να κατασκευαστούν καθιστικά.

Επίσης, θα κατασκευαστούν τρία νέα παρτέρια εσωτερικά της υφιστάμενης περίφραξης επί της οδού Γιαννιτσών, στα οποία θα τοποθετηθούν φυτική γη και δέντρα σκίασης σε συνδυασμό με καλλωπιστικά φυτά ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια. Ακόμα θα γίνουν και εργασίες για την πρόσβαση ΑμεΑ και θα κατασκευαστεί και μια θέση στάθμευσης ΑμεΑ.

Όλες ο αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις θα επιστρωθούν με ελαστικό συνθετικό τάπητα. Συνολικά θα κατασκευαστούν δύο ενιαία δάπεδα γηπέδων καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις). Στον χώρο του τένις θα κατασκευαστούν κερκίδες θέασης  και περιμετρικά των δύο γηπέδων μπάσκετ και τένις θα τοποθετηθεί μεταλλική περίφραξη ύψους 4μμ και αντιανεμικό φιλέ.

Παράλληλα, προβλέπεται κατασκευή περίφραξης, περιμετρικά του χώρου όπου θα τοποθετηθεί μελλοντικά παιδική χαρά. Στον χώρο των γηπέδων μπάσκετ, στο βόρειο τμήμα, θα τοποθετηθεί επίσης μία κερκίδα.

Η μελέτη προβλέπει και την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού και λυόμενου εξοπλισμού στα δύο γήπεδα μπάσκετ και στα δύο γήπεδα τένις, καθώς και δέκα διάτρητους μεταλλικούς κάδους μικροαπορριμμάτων.

Επιπλέον , θα τοποθετηθούν και έξι υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο νότιο τμήμα του αθλητικού κέντρου, μια μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων 5 θέσεων, στο νότια τμήμα των γηπέδων τένις. Ενισχυτικές παρεμβάσεις προβλέπονται και στον φωτισμό με προβολείς LED.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος