FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο

Ημερομηνία: 09-10-2020 | Συντάκτης:
Εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη από την Οικονομική Επιτροπή και εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Προς δημοπράτηση οδεύει η ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη του έργου από την οικονομική επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίαση. Ο προϋπολογισμός της ανάπλασης είναι ύψους 733.000 ευρώ και θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» στον άξονα προτεραιότητας που αφορά την Αστική αναζωογόνηση. Το ύψος της χρηματοδότησης προέκυψε από τον πληθυσμό της πόλης και θα καλυφθεί κατά 65% περίπου από το Πράσινο Ταμείο, ενώ περίπου 293.200 ευρώ θα καλυφθούν από πόρους του δήμου. Επιδίωξη του δήμου είναι να ξεκινήσει το έργο την άνοιξη του 2021

Ο στόχος της μελέτης είναι η μετατροπή της 28ης Οκτωβρίου σε μια οδό ελκυστική και προσβάσιμη, η οποία όμως θα ικανοποιεί ταυτόχρονα τις καλαισθητικές και τις περιβαλλοντικές ανάγκες τόσο των κατοίκων του Πύργου όσο και των διερχόμενων πολιτών και επισκεπτών, με ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη και ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και από άλλες περιοχές, καθότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι συνδετήριος άξονας με την κεντρική πλατεία της πόλης.

Όπως προβλέπεται στο φυσικό αντικείμενο, η παρέμβαση προσδιορίζεται από το ύψος της οδού Μπιζανίου, εκεί που ολοκληρώνεται ο πεζόδρομος, έως το ύψος του κόμβου με τη Ρήγα Φεραίου. Περιλαμβάνει την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το κτίριο του Διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας, και τη συμβολή με την Μπιζανίου, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και πρασίνου. Η συνολική παρέμβαση φτάνει στα 7,35 χλμ.

«Οι υπηρεσίες μας συνέταξαν σε χρόνο ρεκόρ τη μελέτη και είναι όλα έτοιμα για δημοπράτηση. Είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας. Θα ακολουθήσουν κι άλλα έργα από το Πράσινο Ταμείο. Θεμελιώνομε καλύτερο αύριο από τον δήμο παρότι έχουμε λίγο προσωπικό» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου εντάσσεται στο γενικότέρο σχέδιο της δημοτικής αρχής για να γίνει η πόλη μας πιο λειτουργική, πιο όμορφη και πιο ελκυστική. Εϊναι ουσιαστικά η είσοδος από το λιμάνι μας στο κέντρο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις τεχνικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα στο τμήμα μελετών, όπου προϊσταται ο κ. Φιλιππόπουλος, διότι η συγκεκριμένη μελέτη πήρε τα εύσημα του πράσινου ταμείου» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Αργυρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος