FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο

Ημερομηνία: 10-11-2021 | Συντάκτης:

Έργο ύψους 733.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου του Πύργου προχωρά στη δημοπράτηση της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου η δημοτική αρχή, καθώς Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 733.000 ευρώ και μέρος του χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί, οι παρεμβάσεις προσδιορίζονται από το ύψος της οδού Μπιζανίου ως το ύψος του κόμβου της 28ης Οκτωβρίου (Ρήγα Φεραίου) και προβλέπει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, μπροστά από το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας και στη συμβολή με την Μπιζανίου. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και θα γίνει δενδροφύτευση.

Επίσης, θα διαμορφωθούν ράμπες ΑμεΑ στην αρχή και στο τέλος εκατέρωθεν των πεζοδρομίων και θα χαραχτούν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ. Μπροστά από το 2ο δημοτικό σχολείο θα μπουν προστατευτικά κιγκλιδώματα και θα διαμορφωθεί ειδική διάβαση για τους πεζούς, θα τοποθετηθούν συνολικά 19 κάδοι μικροαπορριμμάτων και θα υπογειοποιηθεί το υπέργειο δίκτυο της; ΔΕΗ καθ’ όλο το μήκος της παρέμβασης του δρόμου.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου του 2021 και η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες από τη ημέρα της υπογραφής της σύμβασης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, βασικός άξονα της πρότασης είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της 28ης Οκτωβρίου, η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, η διαμόρφωση φιλικού αστικού περιβάλλοντος προς τα ΑμεΑ και η ασφαλής αναβάθμισή της.

Η πρόταση δημοπράτησης του έργου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και επικεφαλής της παράταξης «ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ Πολιτών», Αντώνης Καράμπελας, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του να ενταχθεί τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου στο έργο, καθώς και τμήμα της οδού Αλφειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος