FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται έργο 4 εκ. ευρώ στην Ηλεία για καθαρισμό ποταμών και χείμαρρων

Ημερομηνία: 15-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα
Πάνω από 42 εκατομμύρια ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης από την Περιφέρεια

Με έργα ο συνολικός  προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θωρακίζει με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Το πρόγραμμα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων της Περιφέρειας εξελίσσεται σε τρεις φάσεις, με ενεργές εργολαβίες, με έργα που είναι υπό δημοπράτηση και άλλα που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα και στη νέα ευθύνη που της ανατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο με τη μεταφορά της αρμοδιότητας της αντιπλημμυρικής προστασίας, που επιβλήθηκε από τον «Κλεισθένη».Με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ενεργοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την καλύτερη δυνατόν προετοιμασία των Υπηρεσιών, για την συντήρηση, αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων.Ο σχεδιασμός τίθεται σε φάση υλοποίησης με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες περιοχές (οικισμοί, καλλιεργημένες εκτάσεις κ.α.) και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας εκτελεί έργα ύψους 9,7 εκατ. ευρώ με αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες που περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Προχωρά στη συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, την απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης και την άρση προσχώσεων από τεχνικά και γέφυρες, έξι ποταμών, Αχελώου, Αλφειού, Νέδας, Ερυμάνθου, Εύηνου και Μόρνουπου απορρέουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την προστασία των παρόχθιων περιοχών τους.

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας υλοποιήθηκαν τμηματικές παρεμβάσεις σε ποταμούς και χειμάρρους, στο πλαίσιο εργολαβίας ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στις 21 Μαρτίου 2019 δημοπρατείται το έργο για τον καθαρισμό βλάστησης, άρση φερτών υλικών, συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους Ν. Ηλείας, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Ακόμα στη φάση σύνταξης μελετών βρίσκεται ένα ακόμη έργο ύψους 5 εκατ. ευρώ που αφορά αντιπλημμυρικά έργα σε δευτερεύοντα υδατορέματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος