FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Δ. Χείλαρη: «Μπορούσαμε ψηλότερα…»

Ημερομηνία: 10-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

O 28χρονος φόργουορντ μιλά για τη φετινή παρουσία του Κοροίβου ΙΕΚ Σμαρνάκη στην Α2 Εθνική

 

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

 

Ο Δημήτρης Χείλαρης ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο φετινό Κόροιβο. Ένας μπασκετμπολίστας με πολλές ικανότητες και στις δύο πλευρές του παρκέ, «μπαρουτοκαπνισμένος» στην Α2 Εθνική, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Φιλαθλητικό,  Ηρακλή και Απόλλωνα Πατρών. Και πέρα από αυτό,  ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, καθώς στην Αμαλιάδα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος του. Ο 28χρονος φόργουορντ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας, με μέσο όρο 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, σταθερός στην απόδοσή του και συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Ο αθλητής από το Λεωνίδιο της Αρκαδίας, μίλησε στην «Πρωινή» για τη φετινή σεζόν και δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Κοροίβου.

Θεωρείς πως ο Κόροιβος άξιζε κάτι καλύτερο από τη θέση στα πλέι-άουτ;

«Σίγουρα, θα μπορούσαμε να φτάσουμε  σε μια καλύτερη θέση από αυτή που βρεθήκαμε. Ξεκινήσαμε με στόχο την άνετη παραμονή και με σταθερά βήματα και πολλή δουλειά, μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στη συνέχεια. Προσωπικά πιστεύω πως δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις ομάδες που βρέθηκαν στα πλέι-οφ. Κερδίσαμε τον Ηρακλή, τον Ερμή Αγυιάς, ομάδες μεγάλες, με μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας και με παίκτες πολύ έμπειρους στην Α2 αλλά και στην Α1. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει ψηλότερα αν δεν είχαν γίνει κάποια λάθη από όλους μας».

Τι δεν πήγε καλά από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα μέσα Μαρτίου; Ξεκινήσατε με ρεκόρ 5-3, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

«Η ομάδα χτίστηκε με πρωταρχικό στόχο μια άνετη παραμονή. Έγιναν καλές προσθήκες με έμπειρα παιδιά, με παιδιά  που ήταν καλοί χαρακτήρες και είχαν διάθεση να δουλέψουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην Α2. Με τον coach Σορώτο δουλεύαμε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε καλά, κάναμε κάποιες σπουδαίες νίκες, όπως με την Καστοριά που διεκδίκησε  την άνοδο μέσω των πλέι-οφ. Κάπου εκεί χάσαμε τη συγκέντρωσή μας,  ίσως θεωρώντας πως έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες. Ίσως να υπερεκτιμήσαμε λίγο τις δυνατότητές μας, διότι όταν έχεις χαμηλό μπάτζετ σε σχέση με πολλές άλλες ομάδες, τα παιχνίδια τα κερδίζεις κάνοντας υπερβάσεις. Αυτό όμως είναι δύσκολο να γίνει μια ολόκληρη σεζόν. Στη συνέχεια ήρθε ο κ. Κουταλιανός, ο οποίος προσπάθησε να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Δεν καταφέραμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αλλά κατά τη γνώμη μου πρόσφερε και αυτός στην ομάδα. Τότε η Διοίκηση αποφάσισε να γίνει νέα αλλαγή προπονητή και ήρθε ο κ. Σαμόλης».

Τι άλλαξε με τον Σπύρο Σαμόλη και η ομάδα από τα τέλη Μαρτίου και εξής θύμισε ξανά την ομάδα των πρώτων 8 αγωνιστικών;

«Συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν σε όλους τους προπονητές. Στον κ. Σορώτο που έχτισε την ομάδα, στον κ. Κουταλιανό που πήρε την απόφαση να έρθει και να αναλάβει ένα δύσκολο έργο, εφόσον προερχόμασταν από ένα άσχημο σερί και φυσικά στον κ. Σαμόλη, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο για την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Ο κ. Σαμόλης κατάφερε να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες. Δεν βασίστηκε μόνο στους 4 παίκτες που ήμασταν κατά κάποιο τρόπο τα βασικά «όπλα» της ομάδας, αλλά κατάφερε να πάρει το καλύτερο δυνατό απ’ όλους.  Κέρδισε τους παίκτες, κάποια παιδιά που  δεν είχαν την καλύτερη ψυχολογία κατάφερε να τους δώσει ψυχολογική ώθηση και να βγουν ακόμα και μπροστά. Παιδιά όπως ο Λαμπρόπουλος, ο Θεοδωράκος, ο Γκιουζέλης κ.α.. Για μένα όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, το μπαλάκι δεν ρίχνεται μόνο στον προπονητή αλλά και στους παίκτες. Εμείς οι παίκτες στο τέλος βγάλαμε εγωισμό στο παρκέ. Ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο respect πρέπει να δοθεί στον coach Σαμόλη. Από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, πήρε το 100%. Όμως, κάθε προπονητής που πέρασε, κάτι έδωσε στην ομάδα και έβαλε το δικό του λιθαράκι για να πετύχουμε το στόχο μας. Σε όλους μας αξίζουν συγχαρητήρια, διότι στο τέλος καταφέραμε σπουδαία πράγματα, κερδίσαμε ομάδες πολύ πιο  εύρωστες οικονομικά, που ήταν στα πλέι-οφ,  ακόμα και τον Ηρακλή που πήρε την άνοδο».

Πρώτη σου χρονιά στον Κόροιβο, πώς είδες το κλίμα στην ομάδα και στην πόλη;

«Μου άρεσε πάρα πολύ τόσο η ομάδα όσο και η Αμαλιάδα και φυσικά η Κουρούτα όπου διέμενα. Ο καιρός στην Ηλεία είναι εξαιρετικός  και η Κουρούτα που μέναμε θαυμάσια. Από κει και πέρα, δεν έχω λόγια για τους ανθρώπους. Όλοι στην Αμαλιάδα με αγκάλιασαν και δέθηκα πολύ τόσο με ανθρώπους του Κοροίβου όσο και εκτός ομάδας. Όπου κι αν παίζω δεν κοιτάω μόνο να κάνω απλά τη δουλειά μου στο γήπεδο. Θέλω να αναπτύσσω δεσμούς και εισέπραξα πολλή αγάπη και σεβασμό στην Αμαλιάδα. Επί τη ευκαιρία, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σπήλιο και τον Σωτήρη, ξέρουν το λόγο, στον Πέτρο Αλεξόπουλο και την οικογένειά του, που είναι ψυχάρα, αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και προσπαθεί να βοηθάει κάθε παίκτη ξεχωριστά. Στον Άγγελο Αθανασόπουλο για τη μεγάλη στήριξη, ήταν πάντα δίπλα μας και στον Άρη Βλαχοχριστόπουλο για τον ίδιο λόγο».

Θέλεις να μείνεις στον Κόροιβο;

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω στον Κόροιβο και θα είναι η πρώτη ομάδα  που θα μιλήσω. Η αλήθεια είναι πως έχω δεθεί πολύ με την ομάδα και τον κόσμο. Για το αν θα μείνω θα εξαρτηθεί από τον Κόροιβο. Αν τελικά μείνω, μακάρι και ο στόχος να είναι διαφορετικός. Μιλάω για διεκδίκηση της ανόδου και όχι για παραμονή. Θα δούμε τι θα γίνει…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος