FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Νικολακόπουλους: Σοβαρά αγροτικά ζητήματα απαιτούν ουσιαστικά λύσεις

Ημερομηνία: 17-10-2022 | Συντάκτης:

*ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ

Τα αγροτικά ζητήματα είναι εκείνα που για μια φορά μας προβληματίζουν και έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση του Ηλείους παραγωγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν όχι μόνο τεράστιες οικονομικές αδυναμίες, αλλά και το φάσμα της σταδιακής εγκατάλειψης των καλλιεργειών τους…

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε σχετική ερώτηση που του έγινε χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού- Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει και φέτος με την … «άγνωστη τιμή» της σταφίδας αποτελεί πρόκληση κατά των αναρίθμητων σταφιδοπαραγωγών μας και υπονομεύει την σταφιδική καλλιέργεια που εξακολουθεί σήμερα και είναι βασικό εισοδηματικό προϊόν για την Ηλεία.

Θα περίμενε κανείς- δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος- μετά από τόσες διαμαρτυρίες και διαβουλεύσεις να είχε βρεθεί η λύση μεταξύ αγροτών- εμπόρων και μεταποιητών. Μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε το αντίθετο. Βλέπουμε παράλληλα ότι και όσες παρεμβάσεις επιχειρήθηκαν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Δυστυχώς οι επιτήδειοι μεσάζοντες προσπαθούν να καθορίσουν τους «κανόνες της αγοράς» καταστρέφοντας όμως οικονομικά του σταφιδοπαραγωγούς μας.

Με τους τελευταίους ο Δημήτρης Νικολακόπουλος είχε ιδιαίτερη συζήτηση, ενημερώθηκε για τις αποφάσεις που έλαβαν εν όψει μεγαλύτερων κινητοποιήσεων με παμπελοποννησιακό χαρακτήρα, και εκφράζει την συμπαράστασή του κάνοντας έκκληση σε όλους να κατανοήσουν το δίκαιο αίτημα των αγροτών που αντιστέκονται σε οποιαδήποτε χαμηλή έως εξευτελιστική τιμή για την προώθηση της σταφίδας.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

Όσον αφορά ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα στον αγροτικό τομέα ο Αντιπεριφερειάρχης, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό και έχει επιπτώσεις στην Ηλειακή παραγωγή ειδικά σε τομείς καλλιέργειας που απαιτείται πολυάνθρωπη παρουσία όπως της φράουλας ή της επικείμενης ελαιοσυγκομιδής.

Η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για μια αλλαγή στο σημερινό καθεστώς της πρόσληψης αλλοδαπών εργατών και στο ποσοστό απασχόλησής τους στην απαιτούμενη έκταση καλλιέργειας, όπως χαρακτηρίζεται και από τους ίδιους τους αγρότες είναι επιβεβλημένη, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει η ανάλογη πίεση από όλους τους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος με αφορμή και τον εορτασμό της Ημέρα για την Γυναίκα της Υπαίθρου δήλωσε επίσης ότι οι γυναίκες αγρότισσες στην Ηλεία που αποτελούν τον πυρήνα της αγροτικής οικογένειας και δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να υποστηρίζουν την παραγωγή τους νυχθημερόν, αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας.

Η γυναίκα- αγρότισσα αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο της υπαίθρου μας, και ξεχωρίζει για τη δυναμική της παρουσία ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους ώστε να μείνει «ζωντανή» και ελκυστική για την ιστορία, την παράδοση και την καρποφόρα γη της η Περιφέρεια!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος