FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Να σταματήσουν την κωλυσιεργία οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 24-12-2018 | Συντάκτης:
-Δίκαιη διανομή των εκτάσεων της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας

 

Ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκηςκατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επισυνάπτοντας έγγραφο του «Αγροτικού Συλλόγου ακτημόνων, καλλιεργητών και κτηνοτρόφων – Νέα πνοή για την Αγουλινίτσα». Ο Αγροτικός Σύλλογος ζητά να ολοκληρωθεί σύντομα η κατάτμηση των αγροτεμαχίων της πρώην λίμνης, ώστε η διανομή να γίνει κυρίως στους αγρότες των όμορων κοινοτήτων με τα κριτήρια του νόμου και όχι με δημοπρασία, όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου στο Υπουργείο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Η αναφορά κατατέθηκε μετά τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις και καθώς οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας φαίνονται απρόθυμες στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη και πάντως υπάρχει από την πλευρά τους σαφής κωλυσιεργία να προβούν στην κατάτμηση των εκτάσεων. Και αυτό συμβαίνει παρόλο που στη σύσκεψη συμφωνήσαμε όλοι να προχωρήσουμε ταχύτατακαι παρόλο που το Υπουργείο έχει ενημερώσει έγκαιρα ότι είναι στη διάθεση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας για να βοηθήσει σε οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν.

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη σύσκεψη στην Αθήνα. Είναι εμφανής, πλέον, ο κίνδυνος να παρέλθει άπρακτος ο χρόνος μέχρι τις εαρινές καλλιέργειες και να συνεχιστεί για μια ακόμα χρονιά το απαράδεκτο καθεστώς, με το οποίο λυμαίνονται τις εκτάσεις 3 – 4 τσιφλικάδες. Το μαύρο αυτό καθεστώς ήρθε ο καιρός να τελειώσει. Οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος