FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Να ακούσουμε τους πολίτες

Ημερομηνία: 30-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ορισμένοι από τον χώρο μας έσπευσαν να κατηγορήσουν τους ψηφοφόρους για τις επιλογές τους. Πώς γίνεται, αναρωτιούνται, κάποιοι πολίτες να ψηφίζουν αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα και που, αν επανέλθουν, θα σαρώσουν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, κάθε κοινωνική κατάκτηση;

Όμως ο κόσμος είναι ο ίδιος. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2015 έδιωξαν το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται τότε ο κόσμος να είχε δίκιο και σήμερα να έχει άδικο. Αυτόν τον κόσμο οφείλουμε να τον ακούσουμε, όχι να του κουνάμε το δάχτυλο. Να ακούσουμε ειδικά εκείνους τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν αλλά προχθές έκαναν άλλες επιλογές.

Ο κόσμος γνωρίζει ότι “δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι”, γνωρίζει ότι δεν είμαστε ίδιοι με το σάπιο κατεστημένο που κατέστρεψε τη χώρα και χρεοκόπησε το λαό μας. Γνωρίζει, επίσης, τον εφιάλτη που θα ζήσουμε όλοι αν επανέλθουν ο Μητσοτάκης με την αδίστακτη παρέα του και τα απομεινάρια των ΒενιζελοΛοβέρδων.

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο κόσμος. Αλλά περιμένει και από μας να τον ακούσουμε. Να τον ακούσουμε όμως, όχι να κάνουμε πως τον ακούμε. Να μιλήσουμε για όσα καταφέραμε και είναι πάρα πολλά. Αλλά με ταπεινότητα, με έμφαση στη συλλογική μας προσπάθεια, μακριά από την προσωπική προβολή και τα παλαιοκομματικά “κατόπιν ενεργειών μου”…

Να μιλήσουμε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, για τις τρικλοποδιές που μας βάζει συνεχώς ο ελεγχόμενος από τους αντιπάλους μας κρατικός μηχανισμός αλλά και μεγάλο τμήμα της δικαστικής εξουσίας.

Αλλά να μιλήσουμε και για τα λάθη μας, για την ανεπάρκεια αλλά και την αλαζονεία ορισμένων στελεχών μας, ακόμα και υπουργών, για όσα υποχρεωθήκαμε να κάνουμε παρά τη θέλησή μας, για όσα δεν μπορέσαμε ή δεν μας άφησαν αλλά και για όσα διστάσαμε να κάνουμε.

Αν το τολμήσουμε αυτό οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν ξανά. Γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε μαζί τους.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος