FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Κράλλης: Ίδρυση ιστορικού φωτογραφικού αρχείου Σπ. Μπεράτη στο κτίριο Λεχουρίτη

Ημερομηνία: 02-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το θέμα «ίδρυσης ιστορικού φωτογραφικού αρχείου Αμαλιάδας «Σπύρου Μπεράτη» στο κληροδότημα Λεχουρίτη» ζητά να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Ηλιδα- Νέα Γενιά Ιδεών» Δημήτρης Κράλλης.

Με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας , Σπύρος Μπεράτης, έχει οργανώσει με το πάθος που τον διέκρινε για την ιστορία της Αμαλιάδας, ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο , αφιέρωμα

Στην ιστορική μνήμη της πόλης , που την απεικονίζει φωτογραφικά δεκαετίες στο παρελθόν.

Η Δημοτική μας παράταξη αντιλαμβάνεται ότι η επιλογή του χώρου που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την λειτουργία του εν λόγο ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ, είναι το πρόσφατα ανακατασκευασθέν κληροδότημα ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ , που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά , σημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διευκολύνει την πρόσβαση της επισκεψιμότητα στα εν λειτουργία ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Οι προτεινόμενες χρήσεις του κληροδοτήματος ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ για ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ή ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,διατυπώνουμε την γνώμη ότι δεν συγκεντρώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις  για ένταξη λειτουργίας τους στο κληροδότημα ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ.

Στην  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/9/2019, διατυπώσαμε προτάσεις εναλλακτικές  για συζήτηση όταν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό που σήμερα κρίνεται επείγον είναι η συγκρότηση ειδικής επιτροπής, για αξιολόγηση και τοποθέτηση του  ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ στο ισόγειο και πρώτο όροφο του κληροδοτήματος ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ.

Κύριε Πρόεδρε,

Η επιτάχυνση  εισαγωγής  του εν λόγο θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κρίνεται κατεπείγουσα  λόγω ειδικών συνθηκών».

Δημήτρης Κράλλης,

Eπικεφαλής «Ήλιδα- Νέα Γενιά Ιδεών»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος