FOLLOW US: facebook twitter

Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: «Χωρίς πρόβλημα η μεταφορά μαθητών ΕΠΑΛ, Ειδικών Σχολείων & Μουσικού Βαρθολομιού»

Ημερομηνία: 01-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

dimitrellos-vasilis

Προσπάθεια ελαχιστοποίησης των προβλημάτων και για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Καθησυχαστικός, εμφανίστηκε χθες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, όσον αφορά την δωρεάν μεταφορά των μαθητών που θα φοιτήσουν την νέα σχολική χρονιά στα ΕΠΑΛ, τα Ειδικά Σχολεία και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού εκφράζοντας ταυτόχρονα και την εκτίμηση, ότι και για τους υπόλοιπους μαθητές (Γυμνασίων και Λυκείων) τα προβλήματα που θα προκύψουν, από την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα είναι ελάχιστα.

Όπως εξήγησε, στα ΕΠΑΛ, τα Ειδικά Σχολεία και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού που συγκεντρώνουν μαθητές από όλο το Νομό, δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ενώ και για τους υπόλοιπους μαθητές, γίνεται προσπάθεια, ελαχιστοποίησης των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που επιλέγονται σχολεία «αρεσκείας». «Στις περιπτώσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να εκδοθούν κάρτες μετάβασης στους μαθητές. Δηλαδή, αν ένας μαθητής που μένει στον Πύργο, θέλει να φοιτήσει στην Αμαλιάδα, εκτιμώ ότι δεν είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να του δώσει εισιτήριο για να πάει στην Αμαλιάδα όταν έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει στο σχολείο της ζώνης του, στον Πύργο».

Όσον αφορά άλλες περιπτώσεις που η απόσταση βάσει των χιλιομετρικών ορίων που ορίζει η υπουργική απόφαση, είναι μικρότερη, ο κ. Δημητρέλλος τόνισε ότι αυτές τις μέρες, ανοίγει και πάλι το ηλεκτρονικό σύστημα προκειμένου οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, να δηλώσουν με σχόλια τους, αυτές τις περιπτώσεις. «Καταβάλετε προσπάθεια και εκτιμώ ότι θα βρεθεί λύση έτσι ώστε τα προβλήματα για τη μεταφορά των μαθητών να είναι ελαχιστοποιημένα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει των ορίων που θεσπίζει η ΚΥΑ 24001/6.2013 για τη δωρεάν μεταφορά, απαιτούνται τουλάχιστον 1200 μέτρα για μαθητές δημοτικού, 3000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων και 5000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Επίσης, εφόσον υπάρχει δημόσια ή δημοτική αστική ή υπεραστική συγκοινωνία απαιτείται απόσταση μεγαλύτερη των 1200 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 2500 μέτρα για μαθητές γυμνασίων και 4000 μέτρα για μαθητές Λυκείων προκειμένου να προμηθευτούν το Ειδικό Μαθητικό Δελτίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος