FOLLOW US: facebook twitter

Δημιούργησε το δικό σου αύριο, σήμερα!

Ημερομηνία: 06-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Εξειδίκευση, κατάρτιση, αξιοπιστία, επαγγελματική αποκατάσταση. Όλα όσα αναζητούν οι νέοι, με σκοπό να δημιουργήσουν το δικό τους επαγγελματικό αύριο, σήμερα. Μπορεί στο παρελθόν η τριτοβάθμια εκπαίδευση να είχε ταυτιστεί απόλυτα με μία ασφαλή θέση εργασίας, όμως αυτό δεν ισχύει σήμερα, σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, στο οποίο η κοινωνία της δια βίου μάθησης αποτελεί τη βάση για τη συνεχή μας εξέλιξη και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που μας δίνουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις.

Και επειδή, οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν και τις μελλοντικές μας ευκαιρίες, είναι σημαντικό να επιλέγουμε τομείς και ειδικότητες που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε το επαγγελματικό μας μέλλον, με ασφάλεια, δυναμική και ελπίδα. Να αποτελέσουμε μέρος της παραγωγικής αλυσίδας, αλλά και της κοινωνίας της δημιουργίας.

Οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης  του ΟΑΕΔ, παρέχουν εδώ και χρόνια στους αποφοίτους τους επαγγελματική εξειδίκευση και γνώσεις σε σύγχρονες ειδικότητες και αντικείμενα σπουδών, που έχουν αναγνώριση και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, η οποία αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς.

Ειδικότερα, οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ δίνουν κάθε χρόνο επαγγελματική διέξοδο σε χιλιάδες νέους, προσφέροντας ενδιαφέρουσες ειδικότητες, όπως Μαγειρικής Τέχνης, Κομμωτικής, Τεχνιτών υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών, θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, κ.α.  Στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν άμεσα εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενό τους μέσω πρακτικής άσκησης, την οποία παρέχουν με αμοιβή και ασφάλιση, ενώ το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και τα σύγχρονα εργαστήρια διασφαλίζουν την επιτυχή τους κατάρτιση και εκπαίδευση.

Αντίστοιχα, στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ παρέχει σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής, όπως η κομμωτική τέχνη, η αρτοποιϊα- ζαχαροπλαστική, η αισθητική, οι εφαρμογές πληροφορικής, κ.α. Στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ η φοίτηση είναι διετής, προβλέπεται εξάμηνη πρακτική, απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, ενώ υπάρχει άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Εξασφαλίστε μία θέση είτε στις ΕΠΑΣ, είτε στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, καθώς οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες στο oaed.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος