FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργία ΚΔΑΠ για παιδιά ΑΜΕΑ στον Κούβελο – Ο Χ. Μικελόπουλος για την επιστροφή χρήσης του Πολιτιστικού Κέντρου Κούβελου από τον ΔΟΠΠ

Ημερομηνία: 14-09-2020 | Συντάκτης:

Με απόφαση του ο ΔΟΠΠ προ ημερών, επέστρεψε την χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου Κούβελου στον δήμο Πύργου, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί χώρος ΚΔΑΠ για παιδιά ΑΜΕΑ. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος μιλώντας για το θέμα αυτό εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα, απαντώντας ταυτόχρονα σε όσους επέκριναν αυτήν την απόφαση:

«Με απόφαση του ο ΔΟΠΠ προ ημερών, επέστρεψε την χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου Κούβελου στον δήμο Πύργου Δεν ήταν μια απόφαση ελαφρά τη καρδία αλλά μια απόφαση που έπρεπε να πάρουμε προκειμένου να διευκολυνθεί ο δήμος Πύργου σε μια συμφωνία που έκανε προς αξιοποίηση του χώρου. Όχι όλου του κτιρίου αλλά ενός μέρους αυτού προκειμένου να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ για παιδια ΑΜΕΑ.

Η πραγματικότητα πέρα από άλλες σκέψεις και δαιμονοποιήσεις:

To πολιτιστικό κέντρο Κούβελου,όπως και το αθλητικό,παραμένουν για πάνω από δέκα και δεκαπέντε χρόνια σε αδράνεια.Η αδράνεια είναι πολλή ευγενική λέξη όσον αφορά αυτή την υπόθεση.

Το κτίριο έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι μη λειτουργικό.Παραλάβαμε ως ΔΟΠΠ ουσιαστικά στα χαρτιά και μόνον ένα κτίριο το οποίο έχει αχρηστευθεί από την παραμέληση και την αδιαφορία χρόνων με αποτέλεσμα να γίνει έρμαιο του καθενός που έμπαινε κι έβγαινε εκεί χωρίς καμία τιμωρία.

Η μεγάλη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων αχρηστεύθηκε εκ των πραγμάτων.Λειτούργησε παρά μόνον για λίγο κι έπειτα ξεχάστηκε ως να μην υπήρχε.

Παράλληλα ουδέποτε λύθηκε το θέμα της οριστικής παραλαβής του έργου.Άλλο εμπόδιο κι αυτό.

Έτσι,κανέναν τρόπο μέχρι τώρα δεν είχε ο ΔΟΠΠ ώστε να χρησιμοποιήσει το κτίριο για εκδηλώσεις παρότι γνωρίζουμε όλοι ότι η πόλη πάσχει από μεγάλους χώρους καθώς ο μοναδικός που διαθέτει ο ΔΟΠΠ είναι το θέατρο Απόλλων.

Ο δήμος Πύργου προχωρά σε μια τριμερή συμφωνία στην οποία συμμετέχει η ΔΗΚΕΠ και η ΚΟΙΝΣΕΠ που θα δημιουργήσει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ κι ο ΔΟΠΠ επιστρέφει την χρήση προκειμένου να δημιουργηθεί μια δομή που δεν υπάρχει στην πόλη και σε ολόκληρο τον δήμο Πύργου αλλά και ευρύτερα.

Στην εισήγησή μου στο ΔΣ περί επιστροφής της χρήσης επισημαίνω τις μεγάλες φθορές του κτιρίου,την αδυναμία χρήσης του και φυσικά ότι ο ΔΟΠΠ δεν απεμπολεί το δικαίωμα να ζητά τον χώρο για πολιτιστικές δράσεις όταν ο δήμος προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών.

Μέχρι τότε θεωρώ ότι η δημιουργία του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στους βοηθητικούς χώρους του κτιρίου και όχι στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων,είναι προς το συμφέρον της περιοχής,των παιδιών και των γονιών τους και της κοινωνίας γενικότερα.

Όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα και πολλά,από κάπου πρέπει να ξεκινάμε.Και η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου μόνο καλό μπορεί να κάνει στην περιοχή του Κούβελου και την πόλη.

Ο δήμος Πύργου και ο ίδιος ο δήμαρχος εξετάζει κάθε δυνατή λύση προκειμένου ολόκληρος ο χώρος να καταστεί λειτουργικός τόσο το πολιτιστικό κέντρο όσο και το αθλητικό που επίσης  έχει τεράστια προβλήματα.

Οποιεσδήποτε παρερμηνείες, ύποπτες συναλλαγές και σκοτεινά συμφέροντα,δεν έχουν να δώσουν τίποτα στην πόλη παρά μόνον να χάσει, όπως θα διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε με μια επίσκεψή του στον προαναφερόμενο χώρο.”

Τέλος ο κ. Μικελόπουλος απαντά και για την παραχώρηση του πολιτιστικού και αθλητικού κέντρου Κούβελου στο ΕΚΑΒ και στο ΕΕΣ τονίζοντας ότι αυτή ήταν προσωρινή λόγω covid:

“Όσον αφορά στο ΕΚΑΒ και στον Ερυθρό Σταυρό τους παραχωρήθηκε ο χώρος προσωρινά εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών με τον κορωνοιό.Γίνονται ενέργειες για την μεταστέγασή τους και ήδη γνωρίζω ότι το θέμα έχει φτάσει σε λύση πρωτίστως για το ΕΚΑΒ που η λειτουργία του δεν μπορεί να διακοπεί ούτε λεπτό.

Λειτουργούμε υπεύθυνα και προσπαθούμε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αυτή την πόλη και τον δήμο.

Τα προβλήματα δεν είναι άλλοθι,αλλά πραγματικότητα.Και γι’αυτό δουλεύουμε”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος