FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργεί e-πλατφόρμα προβολής ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 22-02-2021 | Συντάκτης:
Έργο προϋπολογισμού 372.000 ευρώ μέσω «Τρίτση»

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότηας και της πολιτιστικής κληρονομιάς θα δημιουργήσει ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς θα υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση στον άξονα ψηφιακής σύγκλισης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, στόχος της πρόσκλησης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων και Περιφερειών της Χώρας. Παράλληλα, προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τησυμμετοχική δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αποτελέσει ολοκληρωμένη δράση, καθώςπεριλαμβάνει ένα σύνολο τομέων. Ο δήμος πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει για τηνεξυπηρέτηση των πολιτών στον τομέα των ευφυών συστημάτων/εφαρμογών, αλλά και στους τομείς τηςκινητικότητας/ασφάλειας/ηλεκτρονικής διακυβέρνησης/του πολιτισμού-τουρισμού και της ενίσχυσηςτης τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η ολοκληρωμένη δράση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον Δήμο θα περιέχει Εφαρμογές-Συστήματα, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται από τους πολίτες χωρίς χρέωση και θα διευκολύνουν τουςπολίτες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτικής προστασίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας καιενίσχυση της ανάδειξης του τουρισμού και του πολιτισμού στο Δήμο.

Ορισμένα παραδείγματα των ψηφιακών εφαρμογών είναι: Ηλεκτρονικοί Οδηγοί Πόλης,Εφαρμογή Κράτησης Θέσεων στα Πάρκινγκ της περιοχής, Εφαρμογή Κράτησης Θέσεων γιαΕπιχειρήσεις Εστίασης, Τιμοκατάλογοι Προϊόντων Εμπορικών καταστημάτων, ΜενούΕπιχειρήσεων Εστίασης, Εφαρμογές Social Gaming , Σύστημα «Οδηγός του Επισκέπτη»,Σύστημα ενημέρωσης για θέσεις Παρκινγκ Εφαρμογή Smart City τύπου Taxibeat ή Uber από ταταξί της περιοχής, Σύστημα προώθησης της συλλογικής χρήσης ιδιωτικών οχημάτων κ.ά. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 372.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος