FOLLOW US: facebook twitter

Δήμαρχος Πύργου: «Σημαντική εξέλιξη η χρηματοδότηση για Κλειστό γυμναστήριο και Κολυμβητήριο»

Ημερομηνία: 27-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Κοινοποιήθηκε στον Δήμο Πύργου από το Υπουργείο Εσωτερικών η ένταξη πράξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης «κατασκευή, επισκευή, και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί με ποσό ύψους 600.000 ευρώ το έργο επισκευής και αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη. «Μέσα στο γρηγορότερο δυνατό χρονικό διάστημα, πετύχαμε να χρηματοδοτηθεί η συνολική επισκευή και αποκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης. Ώστε επιτέλους μετά από χρόνια που πέρασαν, να αποκατασταθούν συνολικά οι βλάβες και οι φθορές που υπάρχουν, είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά, και να αξιοποιηθεί κατά τον ιδανικότερο τρόπο, πλήρως, το γήπεδο τόσο για τις ομάδες και τους αθλητές αλλά και τη νεολαία της πόλης. Που θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν με κάθε άνεση και ασφάλεια, αλλά και δοθεί η ευκαιρία σε εμάς να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το Κλειστό για να προσελκύσουμε Πανελλήνιας και γενικότερα ευρύτερης εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμβολή του, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχετικό αίτημα, τον Βουλευτή Ηλείας κ. Κώστα Τζαβάρα».

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Κολυμβητήριο και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις

Επιπλέον ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε και για τη χρηματοδότηση του Κολυμβητηρίου Πύργου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε ύψους 700.000 καθώς και μια σειρά έργων υποδομών που αφορούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου όλου του Δήμου. «Στο χώρο του αθλητισμού επενδύουμε σημαντικά, γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος μια υγιούς κοινωνικής ζωής”.

«Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου» τόνισε ο «μπασκετάνθρωπος» Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Πύργου δρομολογεί εξελίξεις και για την άλλη «αθλητική κυψέλη» της πόλης που παραμένει ανενεργή , του κλειστού Κούβελου. “Εξελίξεις που οσονούπω θα γίνουν ορατές ώστε η πόλη να παραδώσει στη νεολαία της, δύο αθλητικούς χώρους πρότυπα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και θα εντάξουν για τα καλά τον Πύργο στο μπασκετικό χάρτη αξιόλογων υποδομών με διεθνείς προδιαγραφές και προοπτικές… “.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος