FOLLOW US: facebook twitter

Δήμαρχος Πύργου: «Η Ιστορία της πόλης να “στεγαστεί” σε ένα Μουσείο»

Ημερομηνία: 15-01-2021 | Συντάκτης:

Με στόχο να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα που θα συνδράμει σε ερευνητικό και επικοινωνιακό, αρχικά, επίπεδο για τη δημιουργία ενός πλούσιου υλικού που θα περικλείει όλη την ιστορία του Πύργου ώστε να καταλήξει στη  δημιουργία ενός Μουσείου Ιστορίας της πόλης, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ξεκίνησε έναν κύκλο συναντήσεων, με πολίτες που μέσα από τη συλλογική τους ενασχόληση στα σωματεία της πόλης καθώς και με την επαγγελματική τους ιδιότητα, μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια πρώτη αντίστοιχη κι ολιγομελή συνάντηση -καθώς θα ακολουθήσουν και επόμενες με το ίδιο αντικείμενο- πραγματοποίησε πρόσφατα ο κ. Αντωνακόπουλος στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Χάρη Μικελόπουλου. Ο κ. Αντωνακόπουλος εξήγησε την αναγκαιότητα να αποκτήσει η πόλη του Πύργου το δικό της ιστορικό μουσείο, καθώς η σκόρπια και «ξεθωριασμένη», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ιστορία της πόλης πρέπει να ενοποιηθεί.

Ιστορία, πρόσωπα, γεγονότα «σταθμοί, πολιτιστική ιστορία, παραγωγική βάση είναι μόνο λίγα απ’ όλα τα στοιχεία που πρέπει να συλλεχθούν και να ενοποιηθούν στην ίδια στέγη. «Έχουμε ήδη μιλήσει και με αρκετούς Πυργιώτες στην Αθήνα, γόνους ιστορικών οικογενειών που προτίθενται να μας δώσουν στοιχεία και αντικείμενα που αναδεικνύουν την ιστορία του Πύργου. Είναι ευθύνη όλων μας να τιμήσουμε την πόλη και όσους έχουν θεμελιώσει την κοινωνία του Πύργου».

Απευθυνόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους, ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε ότι το Μουσείο Ιστορίας της πόλης πρέπει να γίνει υπόθεση πολιτιστικού κινήματος. Να γίνει θέμα της κοινωνίας, και όχι να μείνει ένα έργο δημοτικής αρχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος