FOLLOW US: facebook twitter

Νικόλαος Δημάκης: Ανταποδοτικά οφέλη

Ημερομηνία: 17-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κύριε Υπουργέ  καλημέρα σας! Ονομάζομαι ΔΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, είμαι μόνιμος κάτοικος Ανδραβίδας Ν. Ηλείας και επικοινωνώ σήμερα μαζί σας, με την ιδιότητα του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας μου, το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να διερευνήσω, αν η Πολιτεία είχε μεριμνήσει κατά την διάρκεια των εξήντα ετών λειτουργίας του στρατιωτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας(117 Π.Μ), για την νομοθέτηση της υποχρέωσης παροχής ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΦΕΛΩΝ του Υπουργείου Άμυνας, προς την Τοπική Κοινωνία της Ανδραβίδας!

Σύμφωνα, ακόμη και με την κοινή λογική, αυτή η υποχρέωση απορρέει από την πολυεπιπεδη και έντονη περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρει η λειτουργία του συγκεκριμένου αεροδρομίου, τόσο στο περιβάλλον της περιοχής, όσο όμως και στην υγεία των μόνιμων κατοίκων αυτής! Βεβαίως, εκτός της απλής κοινής λογικής, πλέον υπάρχουν και εγκυρότατες, αναλυτικότατες και επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, που με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, αποδεικνύουν το αληθές του ισχυρισμού αυτού! Αναφέρομαι σε μελέτες, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, βασιζόμενες σε επίσημα στοιχεία που οι συντάκτες αυτών άντλησαν, από το πολιτικό αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Μπορεί να μην έχουμε διαθέσιμα αυτήν την στιγμή, τα αντίστοιχα στοιχεία απο το αεροδρόμιο Ανδραβίδας(αλήθεια αν τα αιτηθώ, μπορείτε να μου τα προσκομίσετε?), αλλά μετά από συζητήσεις που έχω πραγματοποιήσει με ειδικούς επιστήμονες, υποστηρίζουν οτι αντίστοιχη περιβαλλοντική επιβάρυνση, αναμφισβήτητα θα προκαλείται και από την λειτουργία του εν λόγω αεροδρομίου! Κύριε Υπουργέ, το γεγονός οτι κανένας απο τους αξιωματούχους της Ανδραβίδας για τα τελευταία εξήντα χρόνια, δεν αναζήτησε τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας, δηλαδή δεν διεκδίκησε τα αυτονόητα, δεν δικαιολογεί σε καμμιά περίπτωση, και την αδιαφορία που επέδειξε η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια, για να πράξει τα αυτονόητα! Και δεν αναφέρομαι σε τίποτα άλλο, πέραν της ηθικής κυρίως υποχρέωσης, να επιστρέψει μέσω πράξεων κοινής ωφέλειας, ενα απειροελάχιστο μέρος του τιμήματος της επιβάρυνσης που εχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί, στην υγεία των μόνιμων κατοίκων! Κάτι τέτοιο, θα ηταν απολύτως ηθικό και δίκαιο!

Εχω την αίσθηση λοιπόν, οτι έστω και αργά, είναι καιρός η Πολιτεία να δείξει στοιχεία μεγαλοσύνης και μεγαλοψυχίας, καθώς και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή! Το αεροδρόμιο Ανδραβίδας, είναι εγκατεστημένο εντός των ορίων της δημοτικής κοινότητας Ανδραβίδας και μάλιστα σε απόσταση μόλις δυο χιλιομέτρων απο το κέντρο του αστικού ιστού(άραγε υπάρχει στην επικράτεια άλλο, με τέτοιο χαρακτηριστικό γνώρισμα?)! Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο πλέον με την ζωή των κατοίκων, αλλά αυτό θα πρέπει πλεον να στηριχθεί, σε νέα βάση αμοιβαιότητας! Οι μόνιμοι κάτοικοι Ανδραβίδας, επι εξήντα ολόκληρα χρόνια έχουν υποστεί υποβάθμιση στην υγεία τους, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, μέσω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και θα πρέπει να βρεθούν τρόποι, ώστε εντελώς δικαιωματικά, να ανταμειφθούν σε επίπεδο έργων κοινής ωφέλειας! Είμαι πεπεισμένος για τις εξαιρετικές προθέσεις σας και είμαι σίγουρος οτι θα κινηθείτε προς την κατεύθυνση αποκατάστασης του ηθικού και του δίκαιου, και για τον λόγο αυτόν, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Είμαι στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση ή πληροφορία! Με εκτίμηση! ΔΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ! ΥΓ: Παρακαλώ, όπως μου δοθεί αριθμός πρωτοκόλλου ηλεκτρονικά!

Δημάκης  Νικόλαος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος