FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση στήριξης Δημάρχου Πύργου στον αγώνα των σταφιδοπαραγωγών

Ημερομηνία: 03-10-2022 | Συντάκτης:

Με αφορμή την κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΟΑΣΗ για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στα φανάρια της Αγίου Γεωργίου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δηλώνει τα εξής:

«Είναι απολύτως δικαιολογημένα αναστατωμένοι οι σταφιδοπαραγωγοί της περιοχής μας, αφού για άλλη μια χρονιά η τιμή πώλησης του εξαιρετικής ποιότητας προϊόντος που παράγουν, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακόμα κι αρκετά κάτω του κόστους παραγωγής.

Οι παραγωγοί σταφίδας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δυσθεώρητο πλέον λόγω της κρίσης, κόστος παραγωγής, και στις αυξημένες υποχρεώσεις τους με συνέπεια το αγροτικό τους εισόδημα συνεχώς να καταρρέει. Το μέλλον της καλλιέργειας καθίσταται πλέον αβέβαιο

αφού πολλοί παραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις σταφιδοκαλλιέργειές τους κι άλλοι οδηγούνται εκτός κλάδου.

Ο Δήμος Πύργου στηρίζει τους σταφιδοπαραγωγούς στα δίκαια αίτηματά τους, τόσο με πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και με προσωπικές αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και επιστολές προς τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά.

Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει ώστε να υπάρξει κατώτατη εγγυημένη τιμή για την κορινθιακή σταφίδα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να επιτρέπει την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Καλούμε το Υπουργείο για άλλη μια φορά,  να στηρίξει με γενναία μέτρα τους παραγωγούς και την τιμή της σταφίδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος