FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη για ανασχηματισμό: «Σοβιετικό μοντέλο διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη»

Ημερομηνία: 05-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη δεν έχει ως στόχευση τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου , ούτε διακρίνεται για τα  πολιτικά του χαρακτηριστικά.

Το αντίθετο, κινείται στα όρια της παραπολιτικής.

Η πολυπληθής κυβέρνηση Μητσοτάκη με 58 μέλη, υπό την καθοδήγηση του ‘’επιτελικού κράτους’’ του Μαξίμου, αποτελεί ένα σοβιετικού τύπου μοντέλο διακυβέρνησης.

Ο πιο πολλές επιλογές του κ.Μητσοτάκη επιβλήθηκαν από τη λογική της τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών, αφού κράτησε στην κυβέρνηση αποτυχημένους, κατά γενική ομολογία υπουργούς, ενώ παραμένουν σε παραγωγικά υπουργεία διακοσμητικοί υπουργοί , από τους οποίους έχει αφαιρέσει τις κρίσιμες αρμοδιότητες.

Ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε σήμερα ο κ.Μητσοτάκης θα εξαντλήσει τη δυναμική του πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περιμένουν κάποιοι.

Όπως εξαντλεί ήδη τη δυναμική της η ίδια η κυβέρνηση, ανίκανη και αδύναμη να διαχειριστεί την πανδημία, τις οικονομικές συνέπειες και τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτής.

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη και δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία.

Και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος