FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Γεωργιόπουλου για τη σύσκεψη με θέμα το Ειδικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στη σύσκεψη για ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που έγινε υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα στο γραφείο του Υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου έγινε μια σύσκεψη – συζήτηση που αφορά ένα ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, πάνω σε μια κατατεθειμένη πρόταση – ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης που έχει εκπονήσει εδώ και καιρό ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε εκπονήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Δήμου μας, πριν ακόμη την καταστροφική πυρκαγιά, που βασίζεται σε μια σειρά από στρατηγικά σχέδια (ΟΧΕ, ΣΒΑΚ, ΣΦΗΟ, Στρατηγικό Σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού) σε τρόπο ώστε να βρισκόμαστε σ’ ένα επίπεδο ωριμότητας του σχεδιασμού μας με συγκεκριμένες, απτές κατευθύνσεις και άξονες.

Είναι γνωστή η χρόνια εγκατάλειψη και η μη προαγωγή του πολιτιστικού αποθέματος της Ολυμπίας. Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2021 προστίθεται  και η ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αυτό μας υποχρεώνει να ανασχεδιάσουμε και να ξανασκεφτούμε τις προτεραιότητες και τους άξονες παρέμβασής μας. Είμαστε περήφανοι ως Δημοτική Αρχή γιατί με συντονισμένες προσπάθειες, από κοινού με την Περιφέρεια, αυτή μας η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από το κεντρικό κράτος. Καταφέραμε, σ’ αυτή την ανάγκη της Ολυμπίας, να κάνουμε κοινωνούς όλους τους φορείς, από τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς και νοιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που άπαντες έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς διαπίστωσαν ότι το επίπεδο προετοιμασίας και ωριμότητας ήταν πολύ υψηλό.

Σήμερα στη σύσκεψη συμφωνήσαμε ότι στα μέσα Ιουλίου, ακολουθώντας έναν οδικό χάρτη, θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία η 3η μας μεγάλη συνάντηση και πάνω σ’ ένα πρώτο σχέδιο με το σύνολο των τοπικών φορέων του κεντρικού κράτους, των εμπλεκομένων Υπουργείων, των αυτοδιοικητικών φορέων, Επιμελητηρίων, τοπικών θεσμών και κάθε παραγωγικού φορέα, προκειμένου να εμπλουτιστεί το σχέδιο μέσα από τον διάλογο, με προτάσεις και ιδέες των φορέων που γνωρίζουν τα θέματα καλύτερα από κάθε άλλον.

Η Ολυμπία έχασε πολλές ευκαιρίες, το 2004, το 2007 μπορεί όμως αυτή την καταστροφή να την κάνει ευκαιρία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος