FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Δ. Καλαματιανού με αφορμή τη λειτουργία του ΓΕΛ Λεχαινών: «Κα Κεραμέως δεν ξεχνάμε την απώλεια των Πανεπιστημιακών Τμημάτων»

Ημερομηνία: 15-11-2022 | Συντάκτης:

Είναι βέβαιο πως κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των δημοσίων σχολικών υποδομών της Χώρας μας, κάθε νέο έργο σχολικής στέγης που υλοποιείται, είναι ένα βήμα μπροστά για τη δημόσια παιδεία μας.

Στον πυρήνα της εκπαιδευτικής πολιτικής θα πρέπει να υπάρχει η στόχευση και ασφαλώς η μέριμνα να μπορούν τα παιδιά μας να μορφώνονται και οι εκπαιδευτικοί μας να διδάσκουν σε κατάλληλους και ασφαλείς χώρους διδασκαλίας, που πληρούν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές.

Ένας τέτοιος χώρος είναι και το νέο Γενικό Λύκειο Λεχαινών, του οποίου η κατασκευή εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τον Δεκέμβρη του 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακριβώς συνέβη και με το νέο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως χρειάζονται πολλά περισσότερα να γίνουν, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. 

Όπως επίσης, εμείς εδώ στην Ηλεία δεν ξεχνάμε την άδικη και αυθαίρετη απομάκρυνση με απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως και της κυβέρνησης συνολικά, των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που λειτουργούσαν στον τόπο μας. Τα Τμήματα αυτά, που ιδρύθηκαν με το ν. 4610/19 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απολύτως συμβατά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε την αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, ξανά με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

Είμαστε, λοιπόν, ικανοποιημένοι που ολοκληρώθηκε το σημαντικό αυτό έργο για να μπορούν τα παιδιά μας να κάνουν το μάθημά τους σε ασφαλές, λειτουργικό και όμορφο σχολικό περιβάλλον. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης όλων των δημοσίων δομών και βαθμίδων εκπαίδευσης της Χώρας και την κατάργηση της επαίσχυντης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία στερεί την είσοδο χιλιάδων μαθητών στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, δεν σταματάμε να διεκδικούμε την επαναλειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον τόπο μας, όπως το δικαιούται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος