FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ηλεία

Ημερομηνία: 05-05-2023 | Συντάκτης:

«Όλοι μαζί στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και την Ηλεία»

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς υποδεχθήκαμε στον Νομό μας τον Πρωθυπουργό μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα και τροχιά ανάπτυξης την Ηλεία μας, δίνοντας στην περιοχή την ώθηση που είχε στερηθεί, υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομής.

Ο Πρωθυπουργός διέθεσε όλες του τις δυνάμεις για να ξεκινήσει πάλι το μεγάλο έργο του αυτοκινητοδρόμου «Πατρών – Πύργου», ενώ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω τον σχεδιασμό, καθώς ο σπουδαίος αυτός αυτοκινητόδρομος, έργο πνοής για την Ηλεία, θα συνδεθεί με το Καλό Νερό και την Καλαμάτα, καθώς και με την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, ο Πρωθυπουργός, έχοντας διατελέσει και ο ίδιος Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και διαθέτοντας βαθιά γνώση, αλλά και ευαισθησία για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη του Νομού μας. Έτσι, στην Ηλεία, την πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έγιναν σημαντικές περιβαλλοντικές υποδομές, όπως το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 και συνιστά ένα απτό παράδειγμα επίλυσης του περιβαλλοντικού ζητήματος των αποβλήτων και προστασίας της δημόσιας υγείας, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση. Ο Πρωθυπουργός έχει δε δεσμευτεί ότι θα δοθούν άμεσα λύσεις και σε άλλα επίμαχα περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού, καθώς ήδη έχουμε θέσει τις βάσεις για την επίλυσή τους, με τα πρώτα έργα να έχουν ήδη ξεκινήσει. Ως ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα στον Νομό έχει τεθεί, ακόμη, η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου ήδη έχουν εξασφαλιστεί σημαντικά κονδύλια για την υλοποίηση του σπουδαίου έργου της υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων σε μεγάλο τμήμα του Νομού, το οποίο θα λύσει τα ζητήματα των ΤΟΕΒ, καθώς για την ενίσχυση των μέσων πυροπροστασίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για την προστασία των δασών μας. Έχει ξεκινήσει δε η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Ηλείας.

Σημαντικές είναι και οι μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται στην Ηλεία με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, όπως η διαδικασία για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Καϊάφα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και οι δύο στρατηγικές επενδύσεις που ξεκινούν στη Βόρεια Ηλεία.

Τα έργα που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία, συμπεριλαμβανομένου και του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής, ξεπερνούν τα 1 δις ευρώ σε σύνολο επενδύσεων, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει δεχθεί ποτέ ο Νομός Ηλείας.

Όλοι μαζί στηρίζουμε, δυνατά, τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και την Ηλεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος