FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας από Βασίλη Ζαχαρόπουλο

Ημερομηνία: 30-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στις 14/5/2020, ως Αντιδήμαρχος Δήμου Ήλιδας,  απηύθυνα πρόσκληση προς τον δήμαρχο κ. Λυμπέρη, για απαλλαγή από τα καθήκοντά μου, η οποία ανέφερε:

«Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζεις, από την αρχή τής δημαρχιακής σου θητείας, συμπαρατάχθηκα μαζί σου στην προσπάθεια για να γίνει ό, τι καλύτερο για τον δήμο, την πόλη και τους δημότες μας.

Το ίδιο έκανα και στην παρούσα δημοτική περίοδο, κρίνοντας ότι έπρεπε όλοι μαζί να συνδράμουμε ώστε να φύγει η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία βλέπαμε ότι έκανε κακό στην πόλη  και θα άφηνε πίσω μια σειρά από μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

Στο διάστημα αυτό, έδωσα τις δυνάμεις μου για την αντιμετώπιση , όσο το δυνατόν καλύτερα, των πολύ σοβαρών και κρίσιμων οικονομικών θεμάτων του δήμου, αλλά και όποιου άλλου ζητήματος αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει, κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις και με πολλά εμπόδια.

Επίσης, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τού αντιδήμαρχου, γνωρίζατε -εσύ και η παράταξη- ότι ο χρόνος τής θητείας μου θα είναι βραχύς, και δεν θα ξεπερνούσε το διάστημα των 14 μηνών, όπως είναι και η απόφαση ορισμού μου.

Πίστευα και πιστεύω ότι σε μια παράταξη, θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες συμμετοχής στη διοίκηση, σε νεότερα μέλη της, αν θέλουμε αυτή η παράταξη να έχει συνέχεια.  Κι αυτό επιδιώκω και θα ήθελα να  γίνει με την παρούσα πρόσκληση.

Επίσης, επειδή πιστεύω ότι κάθε πράγμα κάνει τον κύκλο του, θέλω κι εγώ να κλείσω τον δικό μου κύκλο στην αυτοδιοίκηση, χωρίς βέβαια να δημιουργήσω αναταράξεις και κλυδωνισμούς στην παράταξη. Αλλά οπως και να ‘χει, γνωρίζω ότι υπάρχει κάποια στιγμή κατά την οποία πρέπει κάποιος να αποχωρήσει».

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, απηύθυνα την πρόσκληση εδώ και 15 μέρες, αλλά δυστυχώς για μένα,  ο δήμαρχος θεώρησε σωστό και μου δήλωσε ότι «στην παρούσα φάση που διανύουμε, με τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε,  δεν μπορεί ο δήμος να στερηθεί των υπηρεσιών ενός έμπειρου στελέχους του». Για αυτό και δεν έκανε δεκτή την επιθυμία μου για απαλλαγή από τα καθήκοντά μου.

Όπως και να ‘χει, το αν η παραπάνω πρόσκληση, θεωρείται παραίτηση ή αίτημα ενός ανθρώπου που έχει ήθος και αξίες, τίθενται στην κρίση των δημοτών και όχι των σεναριολόγων .

Βασίλης Ζαχαρόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος