FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

   «Πενθούμε για την απώλεια ενός μεγάλου Θρησκευτικού Ηγέτη, ενός πραγματικού και Άξιου Ποιμενάρχη. Το Οσιακό του τέλος, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της πνευματικής ζωής που έζησε, φωτίζοντας με το παράδειγμά του, τις ζωές όσων είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του ή να ζητήσουν τη βοήθειά του.

   Ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα, που με το ήθος και την ακεραιότητά του υπερέβαινε τα όρια της Ηλείας και απολάμβανε πανελλαδικής αναγνώρισης και σεβασμού, όχι μόνο στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία.

   Υπηρέτησε το ποίμνιο του με αγάπη, συνέπεια και σεβασμό στα 41 και πλέον έτη της διακονίας του. Η στήριξή του στους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας, η συμμετοχή του σε συλλογικές διαδικασίες, οι θέσεις και οι απόψεις του – τις οποίες υποστήριζε πάντοτε με θάρρος, γενναιότητα και ειλικρίνεια – στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν την Ηλεία, αλλά και η γενναία στάση του στα χρόνια της πανδημίας, αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη που οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και να τη συνεχίσουμε.

   Η εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, αφήνει ένα μεγάλο κενό, αλλά κι ένα εξαιρετικά σημαντικό εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, στην Εκκλησία και στην Ηλεία.

  Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος