Την θέση ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, με τους στημένους αγώνες διατύπωσε ο συνήγορός του στο “MEGA Non Stop”.

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι, παρά τις αναφορές συγκεκριμένων προσώπων, δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν τον πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. με τον επηρεασμό αγώνων. “Δεν υπάρχει στοιχείο το οποίο να τον εμπλέκει στην κατηγορία. Διηγήσεις που να τον εμπλέκουν στην κατηγορία συγκεκριμένων προσώπων υπάρχουν. Και πάλι ποσοστιαία πολύ μικρές. Λένε το ότι έδιναν χρήματα σε διαιτητές και απλώς κάνα δυο φορές λένε το ήξερε ο Λιόλιος. Δεν στηρίζεται από κάτι άλλο αυτό”.

Ερωτηθείς για τα SMS που παρουσίασε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι τα γνωρίζει από το καλοκαίρι, στο πλαίσιο παράλληλης διαδικασίας ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αμφισβήτησε, ωστόσο, τον τρόπο με τον οποίο έχουν δημοσιοποιηθεί, υποστηρίζοντας ότι η αποσπασματική παρουσίαση μηνυμάτων δεν αρκεί για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. “Το να περικόπτεις ένα SMS και να λες “αυτή η φωτογραφία δείχνει τα πάντα”, όπως αντιλαμβάνεστε, όταν είναι ειδικά παράνομα ειλημμένη, δεν είναι παραδεκτό αποδεικτικό στοιχείο για απολύτως τίποτα”.

Στο ερώτημα εάν ο Βαγγέλης Λιόλιος θα έπρεπε να παραιτηθεί από την προεδρία της Ομοσπονδίας, όσο η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου αρχικά υποστήριξε ότι, ως συνήγορος υπεράσπισης, θα συμβούλευε έναν εντολέα που θεωρεί αθώο να παραμείνει στη θέση του. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρο. “Το μεγάλο λάθος του κυρίου Λιόλιου είναι ότι μπήκε με υγιείς προθέσεις σε έναν χώρο όπου υπάρχουν λαμόγια, άπληστοι και υπάλληλοι”.

Ο συνήγορος του Βαγγέλη Λιόλιου αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για χειραγώγηση παιδικών αγώνων, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σύνδεση του εντολέα του με τα συγκεκριμένα περιστατικά. “Αυτά τα περί στησίματος παιδικών αγώνων τα λέει ένα από αυτά τα αναξιόπιστα πρόσωπα ότι το έκανε ο ίδιος με κάποιον άλλο, όχι με τον Λιόλιο”.

Πηγή: News247