FOLLOW US: facebook twitter

Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Επιβάλλεται όλοι μας να πειθαρχήσουμε

Ημερομηνία: 19-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας ευρισκόμενος μπροστά σε αυτή την καταιγίδα της πραγματικής απειλής της ίδιας της ζωής μας με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες (οικονομική συρρίκνωση, κοινωνική απομόνωση κτλ) θεωρεί υποχρέωσή του να τοποθετηθεί και να καταθέσει τις απόψεις του αναφορικά με το δέον γενέσθαι και τη συμπεριφορά όλων μας απέναντι στο υπαρκτό και έντονο πρόβλημα.

Είναι εμφανές και επιβεβαιώνεται και από τους ειδικούς ότι ΑΥΤΟ που έρχεται δεν θα φέρει τα χαρακτηριστικά της προσωρινότητας, αλλά μπορεί να διαρκέσει μήνες ολόκληρους και θα αναγκάσει όλους μας να προσαρμοστούμε σε ένα νέο τρόπο ζωής. Επιβάλλεται να ανακτήσουμε το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει «αποσυρθεί» τα τελευταία χρόνια και να επιδείξουμε κοινωνική ευθύνη και φιλότιμο. Πράγματι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις και επαφές κάτω από ένα διαφορετικό και νέο για όλους μας πρίσμα. Είμαστε όλοι μαζί μπροστά σε αυτό πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα και όλοι μόνοι μας, απομονωμένοι και απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον! Επιβάλλεται όμως να αφήσουμε κατά μέρος τις αντιπαραθέσεις και τον ανταγωνισμό, γιατί κακά τα ψέματα μέσα από την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το όλο πρόβλημα!

Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας φάση το δέον είναι να «ακούμε» τους ειδικούς, καθώς η αμφισβήτηση, η αντίδραση και ο πειραματισμός μερικών από εμάς ενέχουν κινδύνους άγνωστους! Όταν όμως λέμε να «ακούμε» τους ειδικούς, δε φτάνει απλά να ανοίγουμε τις τηλεοράσεις και να παρακολουθούμε όσα μας λένε, αλλά πρέπει να κατανοούμε αυτά, να υπακούμε και να τα κάνουμε τρόπο ζωής.  Για εκείνους που παρακούν και αδιαφορούν, συμφωνούμε στην πιστή τήρηση των μέτρων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Απλά υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι ποινές μπορεί να φτάσουν μέχρι και δέκα έτη, αφού κινδυνεύουν αξίες, όπως η ανθρώπινη ζωή και η σωματική ακεραιότητα συνανθρώπων μας. Ή όλοι μαζί θα το παλέψουμε, ή όλοι μαζί θα υποστούμε τις συνέπειες, οι οποίες όμως είναι άγνωστες και τρομάζουν ακόμη και τους ειδικούς! Η καταστολή της επιδημίας δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες και συνωμοσιολογίες. Στο πλαίσιο αυτό, όποια και αν είναι η πηγή προέλευσης της επιδημίας, ό,τι και εάν πιστεύει ο καθένας μας για την αντιμετώπισή της, όσο θαρραλέο και ακμαίο και εάν θεωρεί  τον εαυτό του, επιβάλλεται να επιδείξει σύνεση, ομαδική προσπάθεια, υπευθυνότητα και κυρίως πειθαρχημένη αντιμετώπιση.

Σαν Δικηγορικός Σύλλογος επικροτούμε απόλυτα το επιβληθέν κλείσιμο των Δικαστηρίων, γεγονός το οποίο συμβάλλει δυστυχώς στην καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης, και το οποίο κλείσιμο μάλιστα ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή από το αρμόδιο Υπουργείο προς αποφυγή της διασποράς του ιού. Καλούμε δε από την πλευρά της την πολιτεία να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που εμφανίζονται στην αγορά, καθώς και την εγκληματική αδιαφορία και ανευθυνότητα όσων, παρά τις σοβαρές ενδείξεις ή έστω υποψίες προσβολής τους από τον ιό, κινούνται ανεξέλεγκτα και προκλητικά. Καλοί είναι οι νόμοι, καλές οι προβλεπόμενες κυρώσεις, αλλά πάνω από όλους και από όλα η λύση έγκειται στην υπευθυνότητα ενός εκάστου από εμάς!

Η διασφάλιση της υγείας όλων μας είναι υποχρέωση ενός εκάστου από εμάς, αλλά και όλων μαζί! Ένας μόνος του, όσο και εάν προσπαθεί, δεν θα τα καταφέρει! Ας επικεντρωθούμε όλοι στην προσπάθεια αυτή! Θα υπάρξουν συνέπειες, ναι. Τις συνέπειες όμως έχουμε καιρό να τις ψάξουμε και να τις ανακαλύψουμε όλοι μαζί στη συνέχεια…

Το ΔΣ του Συλλόγου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος