FOLLOW US: facebook twitter

Δικαστικό «μπλόκο» σε mega-πλειστηριασμό 4,8 εκατ.€!

Ημερομηνία: 08-12-2022 | Συντάκτης:

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ακύρωσε στο… παρά πέντε την πράξη

-Αφορούσε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μεταποιητικής επιχείρησης του Κάμπου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Φρένο» στον πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας μίας από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές επιχειρήσεις που έχουν δραστηριοποιηθεί στον ηλειακό Κάμπο (πλέον σε διαδικασία πτώχευσης) έβαλε πριν από μερικές ημέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, καθώς εξέδωσε απόφαση ακύρωσης έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από την πλευρά της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η απόφαση κοινοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022, δύο ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο  διπλό ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που θα διενεργούνταν για λογαριασμό του fund με την επωνυμία «DovaLue» και ο οποίος έφτανε αθροιστικά κοντά στα πέντε εκατ. ευρώ!

Η αξιοσημείωτη παράμετρος της απόφασης είναι το σκεπτικό του Πρωτοδικείου, αφού φέρεται να επικαλείται την πρόσφατη απόφαση 822/2022 του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με βάση την οποία οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις δεν νομιμοποιούνται να προβαίνουν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης παρά μόνο να τις διαχειρίζονται. Αυτό δείχνει ότι μέχρι να συζητηθεί το ζήτημα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και να εκδοθεί νέα απόφαση –πιθανόν στις αρχές του νέου έτους- τα δικαστήρια εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη απόφαση και ακυρώνουν τους πλειστηριασμούς.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που αφορούσαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν δύο, ένας ύψους 4,2 εκατ. ευρώ και άλλος ένας 660.000 ευρώ. Ο πρώτος πλειστηριασμός αφορούσε αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο στον Κάμπο με πρόσωπο στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, εντός του οποίου υπάρχει βιομηχανική εγκατάσταση, από προκατασκευασμένα πάνελ σκυροδέματος, συνολικής επιφάνειας 16.736,29 τ.μ., που χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και συσκευαστήριο φρούτων και λαχανικών.

Ο δεύτερος αφορούσε αγροτεμάχιο 36.929 τ.μ. επίσης στον Κάμπο, εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού, εντός Ζ.Ο.Ε εντός του οποίου δεν υφίσταται κτίσμα. Ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction ο πλειστηριασμός έχει τεθεί σε αναστολή, ωστόσο έγκυρες πηγές επιβεβαίωσαν στην «Πρωινή» πως έχει ακυρωθεί η πράξη, αλλά το σύστημα δεν έχει ενσωματώσει σχετική πρόβλεψη και για αυτό τυπικά μπαίνει «σε αναστολή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος