FOLLOW US: facebook twitter

Δικαστική δικαίωση

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δικαιώθηκε στη δικαστική του διαμάχη με «ΤΑ ΝΕΑ» ο Μάκης Μπαλαούρας, που ξεκίνησε από το πρωτοσέλιδο στις 22.03.2018 που τον αποκαλούσε «Συνταξιούχο ενός ανώτερου Θεού».

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του επιδίκασε 2.000 ευρώ ως αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας  και –το σημαντικότερο- τον δικαίωσε ηθικά επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η εφημερίδα προέβη στη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων χωρίς έλεγχο της βασιμότητάς τους και χωρίς να ζητήσει τη δική του εκδοχή. «(…)

Όπως είχα υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε καμία εξαίρεσή μου και τουναντίον η περικοπή της δικής μου σύνταξης, ως συνταξιούχου τραπεζοϋπάλληλου της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε ποσοστό. Αυτό δεν εμπόδισε την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ να με διασύρει επί δύο ημέρες με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που με παρουσίαζαν να έχω πετύχει την έκδοση δήθεν “φωτογραφικής” εγκυκλίου υπέρ μου προκειμένου να επιτύχω την εξαίρεσή μου από την περικοπή της σύνταξής μου (που παρέμεινε στο70%, ενώ των άλλων συνταξιούχων μειώθηκε στο 60%).

Αργότερα βέβαια, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το σφάλμα της, χωρίς ωστόσο να προβεί στην προσήκουσα αποκατάστασή μου, δηλαδή με δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της.

Η δικαστική απόφαση μου επιδικάζει αποζημίωση (2.000 €) για την προσβολή της προσωπικότητάς μου και ιδίως αναγνωρίζει ότι η εφημερίδα δεν τήρησε την υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητάς μου και το καθήκον αλήθειας, που επιβάλλει να υπάρξει έλεγχος της αλήθειας της πληροφορίας (…)

Η δικαστική απόφαση δεν αποκαθιστά βεβαίως την σοβαρή προσβολή της τιμής μου, που προκλήθηκε από αυτά τα απαράδεκτα δημοσιεύματα. Δείχνει όμως πόσο επιφυλακτικός πρέπει να είναι ο πολίτης απέναντι σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, επί μέρες και σήμερα με στοχοποιούν ξανά για τη δήθεν ανάμειξή μου στο σκάνδαλο Folli Follie, επιστρατεύοντας και πάλι ψευδείς ισχυρισμούς στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης χωρίς αρχές.

Τους δηλώνω ότι θα επιδιώξω και πάλι την πλήρη αποκατάσταση της τιμής μου και  ότι η αλήθεια θα λάμψει και πάλι», δήλωσε ο πρώην βουλευτής Ηλείας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 30/12/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος