FOLLOW US: facebook twitter

Δικαίωμα στη δουλειά: Νέα κινητοποίηση από τους 5.500 άνεργους πτυχιούχους

Ημερομηνία: 27-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Ζητούν ανανέωση των συμβάσεων τους και επίσημες απαντήσεις για το μέλλον τους
Καταγγέλλουν πως ο Υπ. Εργασίας τους αγνόησε στην κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν αύριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας, οι Εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29, διεκδικώντας ανανέωση των συμβάσεων τους αλλά και επίσημη απάντηση από τον Υπουργό για το θέμα.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, προ ημερώνπραγματοποίησαν με μεγάλη μαζικότητα κινητοποίηση με αίτημα να συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας για να του καταθέσουν τα αιτήματα τους και να πάρουν επίσημη απάντηση από πλευράς κυβέρνησης σχετικά με αυτά, ωστόσο ο κ. Βούρτσης, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, επέλεξε να μην εμφανιστεί και μετά από την επίμονη παρουσία των συμβασιούχων να τους δεχτεί ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων ο οποίος όμως δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα! Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Εργασίας είχαν κινητοποίηση οι συμβασιούχοι δασεργάτες, τους οποίους απολύουν.

«Από τη συζήτηση ήταν ξεκάθαρο πως η συνάντηση έγινε λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δημιούργησαν οι εκατοντάδες συνάδελφοι που βρίσκονταν στο δρόμο, ενώ καμία απάντηση δε δόθηκε για το μέλλον μας με το πρόσχημα «δε γνωρίζω το πρόγραμμά σας» και «δεν αφορά το Υπουργείο Εργασίας αυτό το αίτημα». Μετά από πίεση μας παρέπεμψε σε επόμενο ραντεβού, πάλι μαζί του και όχι με τον Υπουργό ή κάποιον που να θεωρείται «αρμόδιος», την Τετάρτη 27/11.

Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο πως την Τετάρτη δεν πρόκειται να φύγουμε από το Υπουργείο Εργασίας, εάν δε συναντηθούμε με αρμόδιο στέλεχος του Υπουργείου που θα μας δώσει σαφή απάντηση για τα αιτήματά μας.

Δε θα συναινέσουμε στην πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της συνεχούς ανασφάλειας. Δεν πάμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας! Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Είμαστε στο πλευρό όλων των συμβασιούχων και όλων των εργαζομένων που μάχονται για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δε σταματάμε, αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, είμαστε μονάχα στην αρχή!

Καλούμε τους/τις συναδέλφους του προγράμματος να πλαισιώσουν με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα την επόμενη κινητοποίησή μας.

Διεκδικούμε:

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους. Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

-Άμεση ανανέωση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη και παράλληλη εκκίνηση διαδικασιών για τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.

-Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

-Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας!

-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

-Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος