FOLLOW US: facebook twitter

Διήμερη αποχή των Δικηγόρων της Ηλείας από τις δίκες

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις προσωπικού

Τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε την αποχή των μελών του από τις δίκες οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη 2 και 3 Μαρτίου 2022 και επιφυλάχθηκε για την συνέχιση των αντιδράσεων και με άλλους τρόπους.

Το πρόβλημα με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κενών θέσεων στα δικαστήρια όλης της χώρας έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος διατρέχει όλη την πυραμίδα της δικαιοσύνης από τα κατώτερα περιφερειακά δικαστήρια μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. “Ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια και οι αποχωρήσεις προσωπικού για διάφορους άλλους λόγους έχει αποψιλώσει τις Εισαγγελίες και τα Πρωτοδικεία της χώρας μειώνοντας δραματικά των αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων. Έτσι αυτή τη στιγμή στα περισσότερα τμήματα υπηρετεί συνήθως ένας υπάλληλος κάνοντας συγχρόνως χρέη και προϊσταμένου και υφισταμένου ενώ υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου ο ίδιος υπάλληλος καλύπτει ταυτόχρονα τις ανάγκες περισσότερων τμημάτων. Το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στις δικαστικές και εισαγγελικές υπηρεσίες”.

Όπως είχε επισημάνει πρόσφατα ο κ. Δημητρουλόπουλος σε δηλώσεις του : «Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων και θα πρέπει τα συναρμόδια υπουργεία να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμπόδισαν την ολοκλήρωση προηγούμενων διαγωνισμών. Ταυτόχρονα και μέχρι τότε θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και με ορθολογικότερη κατανομή των υπηρετούντων σήμερα υπαλλήλων, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα υπαλληλικού υπερπληθυσμού σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και πλήρους ανυπαρξίας υπαλλήλων σε άλλες».

Στο Πρωτοδικείο Ηλείας το πρόβλημα είναι επίσης σοβαρό και τα κενά σημαντικά. Η κατάσταση δεν έχει εκτραχυνθεί χάρη στην υπερπροσπάθεια των περισσοτέρων εκ των υπηρετούντων υπαλλήλων και στην αγαστή συνεργασία και την κατανόηση που υπάρχει με τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς. Τόσο η διοίκηση του Πρωτοδικείου όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχουν ενημερώσει σχετικά με το ζήτημα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένουν την άμεση ανταπόκρισή του στο πλαίσιο της συνολικής επίλυσης του προβλήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος