FOLLOW US: facebook twitter

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας: Νέα παράταση 90 ημερών για τον έλεγχο ΚΤΕΟ

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:
-Παράταση και για τις Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων

Λόγω λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας ισχύει νέα παράταση ημερομηνίας διενέργειας του περιοδικού τεχνικού ελέγχου για πρώτη φορά, ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου και Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων ελαφρών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Διευθυντής της Διευθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ηλείας Αριστομένης Μανιάτης, για τον τεχνικό έλεγχο επιβατηγών οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, των μοτοσικλετών και των φορτηγών με ΜΑΜΦΟ μικρότερη ή ίση των 3,5 τ. ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Παρατείνεται κατά ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες η ημερομηνία διενέργειας του περιοδικού τεχνικού ελέγχου για πρώτη φορά των οχημάτων που ταξινομήθηκαν στη χώρα μας ως καινούρια, εφόσον αυτή είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 11-01-2021.
  2. Ομοίως, παρατείνεται κατά ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 11-01-2021.
  3. Παρατείνεται κατά ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των ΔΤΕ με σοβαρές ελλείψεις, εφόσον η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 7-11-2020 έως και τη Δευτέρα 11-01-2021.
  4. Παρατείνεται κατά ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), εφόσον η ημερομηνία επόμενου ελέγχου για την έκδοση της ΚΕΚ είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 11-01-2021.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης διευκρινίζει ότι α) όπου παραπάνω αναφέρεται η ημερομηνία λήξης της ισχύος του ΔΤΕ, νοείται η αναγραφόμενη επί αυτού [δίπλα στον ενωσιακό κωδικό 8. ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ (VALID UNTIL)], χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα της μίας επιπλέον εβδομάδας. Επίσης, όπου αναφέρεται η ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά δεν λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα της μίας επιπλέον εβδομάδας από την ημερομηνία ταξινόμησης του οχήματος και β) Τα οχήματα υποχρεούνται να προσέλθουν στα ΚΤΕΟ για έλεγχο το αργότερο μέχρι τη λήξη των ανωτέρω καθοριζόμενων καταληκτικών ημερομηνιών (δηλ. μέχρι τη λήξη των ενενήντα ημερολογιακών ημερών παράτασης), χωρίς να προστίθεται σε αυτές η μία επιπλέον εβδομάδα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση επίσημων αργιών του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών εορτών, ή Σαββάτου, η καταληκτική προθεσμία για εμπρόθεσμο έλεγχο μετατίθεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος