FOLLOW US: facebook twitter

Διευκρινίσεις για την καθυστέρηση εγκατάστασης των seatrac

Ημερομηνία: 23-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σχετικά με δημόσιες αναφορές για την καθυστέρηση τοποθέτησης των μηχανισμών seatrac για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, σε παραλίες του Δήμου Πύργου:

– Σε ότι αφορά το seatrac στις Πλάκες Κατακόλου, αυτό ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμος, διαμέσου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου συνεισφέρει για την εγκατάσταση των υπόλοιπων υποδομών (όπως, τοποθέτηση ομπρέλας, διάδρομος πρόσβασης, κ.α.) ώστε να είναι λειτουργική η χρήση από τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Φέτος, για πρώτη φορά, ο Νόμος απαιτούσε να υποβληθεί αίτημα από το Δήμο προς την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας για την εγκατάσταση του seatrac. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου υπέβαλε έγκαιρα το προβλεπόμενο αίτημα. Αλλά από την πλευρά της Κτηματικής Υπηρεσίας ζητήθηκαν και περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι οποίες τελικά στάλθηκαν κι αυτές (σήμερα Τρίτη 22/6) και πλέον το θέμα μπήκε πραγματικά στην τελική ευθεία του.

– Σε ότι αφορά το διαγωνισμό για τα δυο seatrac που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και θα εγκατασταθούν στη Σπιάτζα και στον Άγιο Ηλία, η διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί εάν δεν υπήρχε προσφυγή ενός εκ των δύο συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, στην Επιτροπή Προδικαστικών Προσφυγών και στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.

Και οι δύο αυτές προσφυγές απορρίφθηκαν από τα αρμόδια όργανα. Όπως πληροφορηθήκαμε όμως, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επανήλθε με νέα προσφυγή, για το τελευταίο στάδιο της δημοπρασίας. Με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εκ νέου, χωρίς καμία υπαιτιότητα του Δήμου Πύργου, την ολοκλήρωση του έργου με την εγκατάσταση των δύο seatrac. Με την ολοκλήρωση και αυτής της προσφυγής, θα προχωρήσει άμεσα η εγκατάσταση κι αυτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος