FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας: Επιλεγμένες ποιοτικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις

Ημερομηνία: 10-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαϊωάννου

 

Πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών-Στο τιμόνι του Φεστιβάλ καλλιτεχνικός διευθυντής ο Θοδωρής Αμπαζής

Τα καλοκαίρια μας είχαμε συνηθίσει να έχουν όλα τα τελευταία χρόνια άρωμα Πολιτισμού αλλά και ψυχαγωγίας και να περνάμε βραδιές γεμάτες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, βραδιές γεμάτες άλλοτε συγκίνηση και άλλοτε με γέλιο, στο  πέτρινο θέατρο Φλόκα και στο θεατράκι του Δρούβα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Φέτος, μπορεί τα πράγματα άλλαξαν μετά την πανδημία όπως και η ζωή μας ολόκληρη, ωστόσο το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας όπως είναι και η νέα του ονομασία, θα είναι και πάλι εδώ, έχει ήδη γίνει μια πολύ καλή δουλειά, με νέα φιλοσοφία, με επιλεγμένες παραστάσεις και φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για θεατές και καλλιτέχνες.

Στο τιμόνι του Φεστιβάλ που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ολυμπίας, θα βρίσκεται ο νέος καλλιτεχνικός του διευθυντής, Θόδωρος Αμπαζής, μουσικός, συνθέτης, σκηνοθέτης και άνθρωπος του θεάτρου με βαρύ βιογραφικό, υπήρξε πρώην αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου και των ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Καβάλας, με πλούσιο έργο στην μουσική και το θέατρο. Ο Θοδωρής Αμπαζής δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να καταρτίσει μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση και τον πρόεδρό της Δημήτρη Κωσταριά, ένα πολύ προσεγμένο πρόγραμμα επιλεγμένων παραστάσεων που εδράζονται κυρίως στο θέατρο και την μουσική. Ωστόσο, στόχος του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, είναι να γίνει μια κυψέλη πολιτισμού, που εκτός από τη φιλοξενία εποχικών παραστάσεων, θα παράγει δικές του θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, θα συνεργάζεται με άλλα Φεστιβάλ της χώρας και του εξωτερικού στη δημιουργία παραστάσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί μουσικά και θεατρικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και ποικίλες πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Φλόκα, αλλά και σε άλλους χώρους στην Ολυμπία.

Πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου 2020

Το Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινά στις 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου, ενώ το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί επισήμως πιθανόν σήμερα ή την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας θα επικεντρώνει σε διάφορες μορφές τέχνης, κυρίως θέατρο, αλλά και μουσικές παραστάσεις. Η πρώτη θα είναι η εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που θα ανοίξει και τις εκδηλώσεις στις 25 Ιουλίου και θα παρουσιάσει στο θέατρο Φλόκα συναυλία με έργα των Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Νίκου Σκαλκώτα και Μίκη Θεοδωράκη. Συμπράττει ο βιολονίστας Γιώργος Μπάνος. Η δεύτερη μουσική παράσταση, θα είναι η συναυλία της Γιώτας Νέγκα στις 9 Αυγούστου στο θέατρο Φλόκα, μια από τις πιο αυθεντικές και μεγαλύτερες λαϊκές φωνές της εποχής μας, με ένα πρόγραμμα που τα περιλαμβάνει όλα: τα αγαπημένα της κομμάτια, τις ρίζες της, τις επιτυχίες της αλλά και τα νέα της τραγούδια.

Από θεατρικές παραστάσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το έργο “Δάφνες και Πικροδάφνες” των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, με πρωταγωνιστές τους Πέτρο Φιλιππίδη,  Τάσο Χαλκιά, Κωνσταντίνο Ασπιώτη και Θανάση Πατριαρχέα στις 10 Αυγούστου.

Στις 18 Αυγούστου, έρχονται οι “Βάκχες” του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης αποκτούν μία άλλη διάσταση, ακόμη και χωροταξικά. Με μία all star ομάδα συντελεστών και ένας εκλεκτός θίασος πολυβραβευμένων ηθοποιών φέρνουν μία εναλλακτική ανάγνωση των Βακχών στο προσκήνιο. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Νίκος Καρδώνης, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Χριστόδουλος Στυλιανού, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η  Ρούλα Πατεράκη, η Νίκη Σερέτη, η Μυρτώ Αλικάκη κ.α

Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε και άλλες αξιόλογες παραστάσεις στο Φλόκα  και βεβαίως παραγωγές του Εθνικού θεάτρου. Περισσότερα, με την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος