FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας: Ο Μύθος των Αμαζόνων

Ημερομηνία: 31-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

  • Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Φλόκα σε χορογραφία της χορογράφου της τελετής Αφής Άρτεμης Ιγναντίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσιάζει την παράσταση χορού «Ο Μύθος των Αμαζόνων», σε χορογραφία της χορογράφου της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, κας Άρτεμης Ιγνατίου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:30, στο θέατρο Ολύμπια (Φλόκα), με ελεύθερη είσοδο.

Οι Αμαζόνες ήταν μυθικός λαός πολεμιστριών που κατάγονταν από τον θεό του πολέμου Άρη και τη νύμφη Αρμονία. Πατρίδα των Αμαζόνων ήταν η Θεμίσκυρα του Ευξείνου Πόντου.

Ήταν όλες τους εξασκημένες στη χρήση τόξου και ξίφους, και θεωρούνταν ισάξιες με τους άνδρες πολεμιστές, στην ανδρεία και την πολεμική ικανότητα.

Στην παράσταση μέσω της κίνησης και της τέχνης του χορού προσπαθούμε να δώσουμε την ατμόσφαιρα της ζωής των Αμαζόνων και επικεντρωνόμαστε στους δυο πιο γνωστούς μύθους.

Την αρπαγή της χρυσής ζώνης της βασίλισσάς Ιππολύτης από τον Ηρακλή, όπου ήταν ένας απο τους άθλους του.

Και την μάχη του Αχιλλέα με την Πενθεσίλεια, όπου αφού την σκοτώσει, βγάζοντας την ασημένια μάσκα που φορούσε η Πενθεσίλεια, θαμπώνεται από την ομορφιά της και την ερωτεύεται.

Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου

Μουσική: ΜιράνΤσαλικιάν

Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Βοηθός χορογράφου: Αφροδίτη Βερβενιώτη

Βοηθός Παραγωγής: Αλεξάνδρα Νικολόπουλου

Ερμηνεύουν:

Ιππολύτη: Αίγλη Σαρλάνη

Ηρακλής: Νίκος Κορμπάκης

Πενθεσίλεια: Αφροδίτη Βερβενιώτη

Αχιλλέας: Νίκος Κορμπάκης

Αμαζόνες: Μελίνα Μπαλλά, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Πατελλάκη, Αίγλη Σαρλάνη, Ηώ Σπηλιωτοπούλου, Αφροδίτη Βερβενιώτη.

Η παράσταση εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Είναι αφιερωμένη σ όλες τις γυναίκες, τις σημερινές σύγχρονες Αμαζόνες της Ελλάδας και όλου του κόσμου που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για την οικογένεια τους και τα παιδιά τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος