FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Πολυζωγόπουλος-Τσατσαμπάς μια εκρηκτική μουσική συνάντηση!

Ημερομηνία: 01-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Αρκετοί ήταν οι φίλοι της καλής μουσικής που ανηφόρισαν το απόβραδο της  Τρίτης 30 Ιουλίου 2019 στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας προκειμένου να απολαύσουν το  μουσικό διάλογο  δύο κορυφαίων καλλιτεχνών, του τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και του πιανίστα Χρήστου Τσατσαμπά σε ένα  πρόγραμμα γεμάτο φρεσκάδα και αγαπημένες μελωδίες.
Οι δύο  εκλεκτοί ηλείοι καλλιτέχνες  είχαν ακόμη μια εκρηκτική μουσική συνάντηση συμπαρασύροντας  το κοινό σε ένα ξεχωριστό  νυχτερινό ταξίδι.

Ο ξεχωριστός ήχος της τρομπέτας του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, συναντήθηκε  με την δεξιοτεχνία του πιανίστα Χρήστου Τσατσαμπά στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Δύο καλλιτέχνες από διαφορετικές σχολές, ο ένας τζαζίστας και ο άλλος με κλασικές σπουδές μουσικής, έδειξαν πόσο ταιριάζουν και πόσο πολύ διασκεδάζουν όταν παίζουν μαζί «γεννώντας» ήχους μαγικούς και ταξιδιάρικους. Η άριστη γνώση της  παγκόσμιας  γλώσσας της μουσικής τους έχει δώσει τη δυνατότητα να προσεγγίσουν με το δικό τους δημιουργικό τρόπο διαφορετικά στυλ ήχων και να τα εξελίσσουν κάνοντάς τα διακριτά δικά τους.

Το μοναδικό  αυτό δίδυμο παρουσίασε  καταπληκτικές διασκευές, «αυτοσχεδιαζόμενη μουσική» την έχουν περιγράψει, σε γνωστές μελωδίες  του Μ.Θεοδωράκη, του Μ.Χατζιδάκι και της Ελληνικής παράδοσης,  όπως: «Μισιρλού», «Ερωτόκριτος», ηπειρώτικα δημοτικά τραγούδια κ.ά. Δεν έλειψαν  κομμάτια που τα χαρακτηρίζει ιδιαίτερη τρυφερότητα καθώς είναι εμπνευσμένα από αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και κάποιες πρωτότυπες συμβουλές…μουσικού ψαρέματος!

Το απίστευτα ρυθμικό και ιδιαίτερο  «Ροφός μπλουζ» προέκυψε από μια διαδρομή με το σκάφος του Χρήστου (είναι δεινός δύτης) και τον Ανδρέα να παίζει τρομπέτα μαγεύοντας προφανώς και τους κατοίκους του θαλασσινού βασιλείου!

Μέσα σε ένα καλοκαίρι με αρκετές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι η παρουσίαση των δυο ηλείων ταλαντούχων μουσικών  δημιούργησε μια ξεχωριστή βραδιά που πρόσφερε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στο κοινό.

Λίγα λόγια για τους δύο μουσικούς

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος γεννήθηκε στο Σαμικό, όπου εκεί είχε την πρώτη του επαφή με τη μουσική ξεκινώντας να παίζει κιθάρα. Στα δεκάξι του μετακομίζει στην Αθήνα όπου συμμετέχει στα πρώτα ροκ και μπλουζ γκρουπ και σύντομα ανακαλύπτει τη τζαζ.

Σπουδάζει τζαζ κιθάρα με το Γιώτη Σαμαρά στο ωδείο Φίλιππος Νάκκας και αποφοιτεί το 2002 ενώ δυο χρόνια πριν ξεκινά να παίζει τρομπέτα και μετακομίζει στην Ολλανδία όπου σπουδάζει στο κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Το 2006 δημιουργεί το Poly Quartet, ένα γκρουπ με το οποίο παρουσιάζει για πρώτη φορά τις συνθέσεις του. Το 2013 έκανε ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη του ροκ μπάντα Pink Floyd και ηχογράφησε το Cd Heart of the Sun – The music of Pink Floyd το οποίο παρουσίασε σε διάφορους χώρους στην Ευρώπη καθώς και στη Νέα Υόρκη και έχει ηχογραφήσει  δύο Cd , το «Anicca» που αποτελείται από συνθέσεις του και το «Ambient μουσικής» POLYPALA – «One Inch of Love» παρέα με τον μπασίστα Γιώργο Παλαμιώτη.

Ο Χρήστος Τσατσαμπάς είναι απόφοιτος του Ωδείου Αναστοπούλου στην Πάτρα και έχει Δίπλωμα πιάνου και πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τη jazz μουσική και το σύγχρονο παίξιμο του πιάνου, παρακολουθώντας μαθήματα με τον Σταύρο Λάντσια.

Πιστός στη συνεχή μελέτη της μουσικής, πειραματίζεται σε διάφορα στυλ και arrangements. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο μουσικό διδασκαλείο σε Ζαχάρω και Πύργο, το «Piano & Music». Έχει συνεργαστεί με πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως τον διεθνούς φήμης πιανίστα Στέφανο Κορκολή, το εκρηκτικό δίδυμο «String Demons», τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου & Γιάννη Ζουγανέλη, τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Γιώργο Μάτσικα, κ.ά..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος