FOLLOW US: facebook twitter

Διεκόπη για τις 21 Μαρτίου η δίκη για την υπόθεση Μετάι-Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής

Ημερομηνία: 16-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

-Υπό αυξημένα μέτρα αστυνομικής ασφάλειας η μεταγωγή του βασικού κατηγορουμένου και η διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στις 21 Μαρτίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 32χρονου Μάριο Μετάι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας στον Πύργο, καθώς η χθεσινή ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Ο προφυλακισθείς κατηγορούμενος μετήχθη χθες το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Πύργου, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση προσήλθαν μαζί με τους δικηγόρους τους και τις οικογένειές τους, ενώ ο τέταρτος δεν παρέστη λόγω νόσησης από κορονοϊό.

Η ακροαματική διαδικασία κύλησε σε σχετικά ήρεμο κλίμα, ωστόσο επικράτησε προσωρινή αναστάτωση κατά την προσέλευση της οικογένειας του θύματος, έξω από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου. Η προσέλευση στα δικαστήρια ήταν αυξημένη, καθώς επρόκειτο να καταθέσουν συνολικά 18 μάρτυρες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην αίθουσα του παλαιού καφενείου μέχρι να έρθει η σειρά τους να καταθέσουν.

Συνολικά εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες χθες, κάτι που δείχνει ότι ίσως δεν ολοκληρωθεί ούτε την επόμενη Δευτέρα η δίκη. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι βαρύνονται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της συνέργειας στην πράξη, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας στην πράξη, της συμπλοκής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, των άσκοπων πυροβολισμών, της οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. To συμβάν εκτυλίχθηκε στον κόμβο Κουρτέση στην Πάτρα αργά το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2021, έπειτα από αιματηρή συμπλοκή μεταξύ έξι ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό ο 32χρονος Μάριος Μετάι.

Μετά τη διακοπή της δίκης, ο δικηγόρος Πατρών και συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Χρ. Τσόλκας, δήλωσε:

«Εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες. Εκείνο που ισχυριζόμαστε και θεωρούμε ότι μπορεί να αποδειχτεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είναι ότι οι εντολείς μας βρίσκονταν σε άμυνα από επίθεση που είχε προηγηθεί από την άλλη πλευρά η οποία ήταν ιδιαίτερα βίαιη. Ο πελάτης μου βρέθηκε με 11 μαχαιριές από κατσαβίδι. Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα δείξουμε ότι μόνος σκοπός μας ήταν να διαφύγουμε από το σημείο ενώ σκοπός της άλλης πλευράς ήταν η εναντίον μας επίθεση η οποία υπήρξε βίαιη, αιφνιδιαστική και συνεχόμενη».

Ο δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Μιλτιάδης Δημητρόπουλος, δήλωσε:

«Ο εντολέας μου ήταν συνοδηγός του αυτοκινήτου Smart που καταδίωξε το έτερο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα ήταν το θύμα και πίσω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ακολουθούσε και η μηχανή στα πλαίσια της συμπλοκής, τα οποία αυτοκίνητα ενεπλάκησαν με το αυτοκίνητο που ήταν συνοδηγός ο εντολέας μου. Τώρα βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας και εξετάστηκαν οι γονείς του θύματος και ένας και των τριών αστυνομικών.

O συνήγορος πολιτικής αγωγής και δικηγόρος των γονιών και του αδελφού του Μάριου Μετάι, Περικλής Πασχάκης δήλωσε:

«Ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) η δίκη για ένα πραγματικά άγριο έγκλημα, το οποίο έχει συγκλονίσει την πόλη των Πατρών, που έλαβε χώρα στις 6 το απόγευμα σε πολυσύχναστο σημείο ενώπιον πολλών περαστικών και μαζεμένου κόσμου. Έχουν εξεταστεί τρεις μάρτυρες κατηγορίας και θα συνεχιστεί στις 21 Μαρτίου. Από την πλευρά μας ως υποστηρίζοντες την κατηγορία, αυτό το οποίο ζητάμε από το δικαστήριο είναι να καταδικάσει τους κατηγορούμενους βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος για τις κατηγορίες για τις οποίες εισάγονται να δικαστούν και αυτό γιατί πρώτον, αυτό ανταποκρίνεται στο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας και δεύτερον για να εκπέμψει και ένα μήνυμα σε μια περίοδο που οι ανθρωποκτονίες αυξάνονται δραματικά, ότι υπέρτατο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος