FOLLOW US: facebook twitter

Διεκδικούν την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ημερομηνία: 20-10-2022 | Συντάκτης:

Στην αυριανή πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως

  • Τι αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. με εργαζόμενους του προγράμματος

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία αύριο Παρασκευή και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των τριών δήμων.

Κοινός στόχος όλων στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου είναι η οριστική μονιμοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα μετά την υπ΄ αριθμ. 1548/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει την αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας, για το σύνολο των θέσεων που προβλέφθηκε στο πλαίσιο της 4Κ/2020 προκήρυξης για το προσωπικό, που απασχολείται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στη διάρκεια της αποφασίστηκε ακόμα να ζητήσουν από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πύργου και Ζαχάρως , να στηρίξουν με απόφασή τους όλους τους εργαζόμενους. Δηλαδή και αυτούς που αποκλείστηκαν αρχικά από τους προσωρινούς πίνακες και αυτούς μετά την απόφαση του ΣΤΕ, βεβαιώνοντας ως λίαν απαραίτητες τις παρεχόμενες κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες, πάντοτε άλλα και τώρα και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερες κρίσιμες συνθήκες (κρίση covid κ.α.). (Σημείωση : Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη λάβει ψήφισμα – απόφαση στήριξης των εργαζομένων). Επίσης να ταχθούν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πύργου και Ζαχάρως, υπέρ της συνέχισης του εργασιακού βίου όλων των εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία και να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», γιατί οι ανάγκες των πολιτών έχουν αυξηθεί.

Εργαζόμενοι και Σύλλογος αποφάσισαν να συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και τη μίσθωση πούλμαν από το Σύλλογο και την μετάβαση στην Αθήνα στην συγκέντρωση όλων των Σωματείων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας[ΚΕΔΕ], Ακαδημίας και Γενναδίου 8  και ώρα 11:30 το πρωί, με αίτημα την ουσιαστική συμπαράσταση της Κ.Ε.Δ.Ε για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  Την πραγματοποίηση Πορείας Διαμαρτυρίας μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών [Βασ.Σοφίας 15] διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

«Η μονιμοποίηση και η αποκατάσταση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» μετά από είκοσι [20] χρόνια εργασιακής ανασφάλειας αποτελεί το μόνο στόχο του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας [ΠΟΕ-ΟΤΑ] αυτή την κρίσιμη ώρα» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος και κάλεσε όποιον άλλον εργαζόμενο του προγράμματος από άλλο Δήμο της Ηλείας επιθυμεί να συμμετέχει στην κινητοποίηση της Αθήνας να επικοινωνήσει μαζί του μέχρι και σήμερα το απόγευμα. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από τον Πύργο, ώρα 06:30 έξω από το Πολύκεντρο (Τ. Πετροπούλου 2 και Πατρών).

Τέλος, ο Σύλλογος αποφάσισε την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας με όλα τα Σωματεία στην Κεντρική Πλατεία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος