FOLLOW US: facebook twitter

Διεκδικούν στήριξη των αγροτών για να μην εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες

Ημερομηνία: 25-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Νέα κινητοποίηση από την ΟΑΣΗ αύριο στο Καράτουλα

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, αύριο Τετάρτη στις 11.30 το πρωί στη διασταύρωση Καράτουλα διεκδικώντας μια σειρά μέτρων που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους, ξεκίνησε η νέα καλλιεργητική περίοδο και διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. «Τα χρήματα που πήραμε από το λάδι εξανεμίζονται.

Τη σταφίδα μας την παίρνουν με ψίχουλα και το κράτος δεν μας έχει δώσει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που δεσμεύεται μετά από τις κινητοποιήσεις μας. Έχουμε αποδείξει ότι ανάσες ανακούφισης έχουμε όταν δεν περιμένουμε σωτήρες για να μας λύσουν τα προβλήματα, όταν βγαίνουμε στους δρόμους με όλες τις μορφές, μαζικά, ενωτικά μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία. Σήμερα πρέπει να μας ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας γατί δεν θα αντέξουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Διεκδικούν:

Κατώτερη εγγυημένη τιμή στη σταφίδα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να μας αφήνει ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

ΤΕΡΜΑ στη κοροϊδία με τιμές ελεημοσύνης Κράτους – Παναιγιάλειου – Εμπόρων.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε σταφίδα, αμπέλι και άλλα προϊόντα που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση 5-10 φορές ακριβότερα. Να δοθεί η συνδεδεμένη στη Σταφίδα.

Να σβηστούν ΟΛΑ τα πρόστιμα που έρχονται από την ΔΟΥ στους αγρότες.

Με απόφαση του κράτους να σταματήσουν οι διεκδικήσεις της εκκλησίας για τα χωράφια μας.

Να δοθούν άμεσα ΟΛΕΣ οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους.

Να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72 ευρώ/στρέμμα ΟΛΟΙ οι αγρότες.

Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!

Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.

Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων.

Να προχωρήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα για την λύση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο δίκτυο του ΤΟΕΒ και έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην άρδευση των χωραφιών μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος