FOLLOW US: facebook twitter

Διεκδικούν απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου

Ημερομηνία: 06-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

gs-ergazomenwn-ileiasΜικρή σε συμμετοχή η πρώτη κοινή Γ.Σ. των εργαζομένων στου Δήμους της Ηλείας

  • Αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία και στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Μικρή σε συμμετοχή, ήταν η πρώτη κοινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στους Δήμους της Ηλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και προετοιμασία της 48ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί.

spiliopoulos-garyfallosΟι πρόεδροι του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ.κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος και Χρήστος Γαρύφαλος αντίστοιχα, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και όλα όσα θα επιφέρει στο συνταξιοδοτικό σύστημα ενώ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη γενική απεργία και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όποτε αυτή προγραμματιστεί.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, αρχικά ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το σοβαρό λόγο της χθεσινής κοινής γενικής συνέλευσης, ενώ ο κ. Γαρύφαλλος προχώρησε σε λεπτομέρειες επί του νομοσχεδίου που «καίει» όλους τους εργαζομένους.

gs-ergazomenwn-ileias2«Με το νομοσχέδιο αυτό θα περικοπούν οι συντάξεις, θα καταργηθούν τα κατώτερα όρια σύνταξης με συνέπεια να χορηγούνται χιλιάδες συντάξεων της τάξεως των 200-300 ευρώ! Επίσης, προβλέπεται  περικοπή επικουρικών συντάξεων, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής υπερβαίνει τα 1300 ευρώ ενώ 100.000 συνταξιούχοι χάνουν άμεσα το ΕΚΑΣ και οι υπόλοιποι σταδιακά έως το 2019. Οι αγρότες, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες βλέπουν να εκτοξεύονται οι εισφορές που θα πληρώσουν και τους φόρους θα τους πληρώσουν όσοι έχουν εισόδημα από 9.000 έως 27.000 ευρώ. Αναρωτιόμαστε αν τα μέτρα αυτά συνιστούν προστασία ή καταρράκωση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ως γνωστόν, βιώσιμες λύσεις στο ασφαλιστικό με ύφεση δεν υπάρχουν. Ο νόμος 3863 του 2010 κατοχύρωσε βασική σύνταξη 360 ευρώ για όλους. Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνουν, η βασική σύνταξη θα ονομαστεί σε εθνική και η αναλογική σε ανταποδοτική. Έτσι, η εθνική από 360 ευρώ θα πάει στα 345,60 και η ανταποδοτική θα είναι έως και 35% μειωμένη σε σχέση με την αναλογική του 2010. Έτσι λοιπόν το νέο σύστημα είναι βάναυσα αντιασφαλιστικό, αντεργατικό, δεσμευτικό και ως εκ τούτου κοινωνικά κατάφορα άδικο» είπε και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό, θάλπεται η μαύρη και αδήλωτη εργασία, οι εισφορές θα φτάσουν μέχρι το 30% του εισοδήματος και αθροιζόμενες με τις φορολογικές επιβαρύνσεις, θα ξεπεράσουν το 65%. «Και πέρα από αυτό, ζητάνε ακόμα μείωση του προσωπικού στο δημόσιο ακόμα και με απολύσεις, πάγωμα όλων των προσλήψεων, οριζόντια περικοπή κύριων συντάξεων και άλλη μείωση στο αφορολόγητο και κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών, απελευθέρωση των κόκκινων δανείων, δηλαδή σε ότι θέματα αφορούν τους δημόσιους υπάλληλους εμφανίζονται ιδιαίτερα αυστηροί. Έτσι λέμε ότι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Λέμε όχι στη νέα μείωση των συντάξεων, όχι στη μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου τώρα».

Καταλήγοντας τόνισαν ότι η 48ωρη απεργία ενδέχεται να οριστεί για τις αρχές της εβδομάδας και αποφάσισαν να μετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας, μεταβαίνοντας στην Αθήνα με λεωφορείο.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος