FOLLOW US: facebook twitter

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Μπογδάνος μετά τις αναφορές σε κομμουνιστές & εμφύλιο (Videos)

Ημερομηνία: 05-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.


Η διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή ήρθε μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού για τις απαράδεκτες αναφορές του από το βήμα της Βουλής.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.»

Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης της αμυντικής συμφωνίας ΕλλάδαςΓαλλίας στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΚΚΕ, παραθέτοντας μεταξύ άλλων φράση του Γεώργιου Γρίβα της δωσιλογικής οργάνωσης “Χ” και αργότερα της ΕΟΚΑ Α’ και Β’.

«Ο Γρίβας έλεγε, έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές», ήταν η φράση του βουλευτή, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕΘανάση Παφίλη αλλά και του Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αναφορά του Θοδωρή Δρίτσα για τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε «τελετή μίσους» στο Βίτσι, ο τελευταίος επανήλθε παραθέτοντας τα ονόματα στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που συμμετείχαν στην εν λόγω τελετή. Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…».

Τότε έλαβε τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απευθυνόμενος σε αυστηρότατο ύφος στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ανέφερε: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Κυβερνητικές πηγές: Είχαμε προειδοποιήσει

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα.»

Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με την διαγραφή Μπογδάνου.

«Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», σημειώνουν ακόμα.

Το χρονικό της διαγραφής Μπογδάνου – Πώς η «κίτρινη» κάρτα από Οικονόμου έγινε «κόκκινη» από τον Μητσοτάκη

Το χρονικό μιας… σχεδόν προαναγγελθείσας διαγραφής θα μπορούσε να λέγεται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει από την Κ.Ο. της ΝΔ τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ήδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή το περιστατικό με τη δημοσιοποίηση ονομάτων νηπίων από σχολείο της Αθήνας, δεν είχε αφήσει περιθώρια… παρεξήγησης από πλευράς του βουλευτή, λέγοντας ότι «αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε μεν παραδεχθεί το λάθος του, ωστόσο, είχε επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό, κάνοντας, μάλιστα, επίθεση στις «ελίτ», τις οποίες και είχε κατηγορήσει λέγοντας ότι «το πραγματικό αυγό του φιδιού επωάζεται εκεί όπου οι “ελίτ” δεν καταδέχονται να στρέψουν το βλέμμα».

Να σημειωθεί εδώ ότι με την υπόθεση της δημοσιοποίησης των ονομάτων είχε ασχοληθεί τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τη ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι ουσιαστικά παρέχουν κάλυψη στον βουλευτή.

Πρέπει εδώ να υπενθυμιστεί ότι ο Κ. Μπογδάνος αρχικά φερόταν ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του 2019, ωστόσο, είχε «κοπεί», με την τότε εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Σπυράκη να σημειώνει χαρακτηριστικά -με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter περί… τανκς στην ΕΡΤ- ότι «ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό, πατριωτικό, φιλελεύθερο, κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική, ελεύθερη, δημόσια, τηλεόραση. Οι ακραίες ωστόσο φωνές δεν εκφράζουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας».

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η σύγκρουσή του με τον Νίκο Δένδια στη Βουλή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, κάνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη Σλοβενία, όπου βρίσκεται, να τον θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, κάνοντας «κόκκινη» την «κίτρινη» κάρτα που του είχε βγάλει ο Γ. Οικονόμου.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος