FOLLOW US: facebook twitter

Διδακτικές επισκέψεις 2ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 11-11-2022 | Συντάκτης:

                     Μετά  την χαλάρωση των μέτρων του Υπουργείου Παιδείας, τηρώντας όμως το υγειονομικό πρωτόκολλο, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποίησε διδακτικές επισκέψεις σταδιακά και ανά τμήματα μέχρι το μεσημέρι, στην Πάτρα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, μετά από εισήγηση των φιλολόγων κ. Ν. Θεοδωροπούλου και Α. Γρηγοροπούλου.

                Ειδικότερα στις 7 και 10  Νοεμβρίου τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο. Οι μαθητές-τριες έφεραν μαζί τους πληροφορικό υλικό για την οργάνωση του Μουσείου και τις ιστορικές περιόδους που φιλοξενεί , ώστε να προσπελάσουν με άνεση τα εκθέματα του ιστορικού ‘’γίγνεσθαι’’.

                  Στόχος της επίσκεψης ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές-τριες πως τα Μουσεία αποτελούν ζωντανά κύτταρα τα οποία επηρεάζουν και επηρεάζονται από την κοινωνία, καλλιεργώντας μια αμφίδρομη σχέση πολιτισμού.   Συμπεριφέρθηκαν με υπευθυνότητα, ένιωσαν δέος για τα εκθέματα στην περιδιάβαση στο χώρο του Πολιτισμού και της Ιστορίας.

              Ο Δντης του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης ευχαρίστησε θερμά τους παρακάτω διδάσκοντες που  συνόδευσαν τους μαθητές –τριες στο τόπο επίσκεψης: κ.: Α. Λαμπρόπουλο, Υπδντη,  Σ.  Αναστασίου, Ε. Σπίνο, Φ. Δανιελιάν, Α. Γρηγοροπούλου, Α. Ζώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος