FOLLOW US: facebook twitter

Διαχειριστικές μελέτες εκπονεί το Δασαρχείο Ολυμπίας: Στόχος η προστασία του δάσους σε Λαπίθα και Ζαχοβούνι

Ημερομηνία: 14-08-2020 | Συντάκτης:

Μελέτη διαχείρισης στα δασικά συμπλέγματα Σμέρνα-Λαπίθας και στοΖαχοβουνι Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ετοιμάζει το δασαρχείο Ολυμπίας, προκειμένου να διαμορφώσει τον οδικό χάρτη των παρεμβάσεων για την επόμενη δεκαετία.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, στόχος είναι μέσα από την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης είναι να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι παρεμβάσεις που επιτρέπονται για να βελτιωθεί το δασικό οικοσύστημα και να αποτραπούν οι κίνδυνοι υποβάθμισής του.

«Μέσα από τη διαχειριστική μελέτη στοχεύουμεστην αναβάθμιση του δασικού οικοσυστήματος.  Η μελέτη θα μας βοηθήσει να έχουμε αποκρυσταλλωμένη εικόνα για τις παρεμβάσεις που επιτρέπονται, όπως π.χ. τι ισχύει με την υλοτομία και με άλλες ενέργειες», τόνισε και διευκρίνισε ότι για το συγκεκριμένο δασικό οικοσύστημα η υλοτομία δεν είναι επιτρεπτή λόγω της πυρκαγιάς του 2007.

Στο πλαίσιο αυτό, το δασαρχείο προκήρυξε διαγωνισμό για τη λήψη των απαραίτητων στοιχείων που απαιτεί η μελέτη. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, θα εκτελεστουν βοηθητικές εργασίες σχετικά µε τη διαχείριση και την ανάπτυξη των Δημοσίων Δασών της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Ολυμπίας και συγκεκριμένα του Δασικού Συμπλέγματος Λαπίθα-Σμέρνας όπως αναλυτικά περιγράφονται στην τεχνική έκθεση και αφορούν εργασίες λήψης στοιχείων υπαίθρου με δοκιμαστικές επιφάνειες, με τελικό σκοπό τον υπολογισμό ογκομετρικών και προσαυξητικών στοιχείων του δάσους, στο πλαίσιοεκπόνησης  της σχετικής μελέτης ενόψει της διαχειριστικής περιόδου 2021-2030. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης είναι 17.525 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ Η διάρκεια της Σύμβασης ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού με δυνατότητα παράτασης μετά από απόφαση της υπηρεσίας για όσο χρονικό διάστημα ακόμη κριθεί αναγκαίο και εφόσον δεν έχει καλυφθεί το σύνολο των πιστώσεων που θα χορηγηθούν για τον σκοπό αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος