FOLLOW US: facebook twitter

Διαβουλεύσεις μεταξύ δήμου Ζαχάρως και ΕΤΑΔ: Στο επίκεντρο η επαναλειτουργία του Παρά Θίν’ Αλός

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τον «γόρδιο δεσμό» του τουριστικού Περιπτέρου Παρά Θιν’Aλός στην παραλία της Ζαχάρως προσπαθεί να λύσει η δημοτική αρχή Ζαχάρως, για αυτό και έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση του δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ.

Οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς επιθυμία του δήμου είναι να διερευνηθούν τα προβλήματα του κτιρίου και να βρεθεί η κατάλληλη νομική φόρμουλα για την αδειοδότησή του και τη νόμιμη λειτουργία του καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος «λουκέτου».

Το κτίριο-σύμβολο του δήμου είναι επί της ουσίας ανενεργό εξαιτίας δικαστικών διενέξεων, ενώ η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του, αφού οι περιορισμοί σε ακίνητα κοντά στην παραλία είναι ασφυκτικοί και δεν επιτρέπουν τις παρεμβάσεις που απαιτεί πλέον το κτίριο για να καταστεί ξανά πλήρως λειτουργικό.

Από την πλευρά του δήμου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που πηγάζουν από το Προεδρικό Διάταγμα και να συζητηθούν πιθανές λύσεις. Υπενθυμίζεται πως στις 6 Μαΐου θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του Προεδρικού Διατάγματος, καθώς οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η μελέτη στην οποία βασίστηκε η έκδοσή του, δεν περιέχει ακριβή στοιχεία σχετικά με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος