FOLLOW US: facebook twitter

Διαβεβαίωση Λυκουρέντζου ότι τάχιστα ο ΕΛΓΑ προχωρά σε εκτιμήσεις των ζημιών

Ημερομηνία: 14-04-2021 | Συντάκτης:
Επικοινωνία του πρόεδρου του ΕΛΓΑ με τον πρόεδρο της Ο.Π Αμαλιάδας για τις ζημιές στην σταφίδα από τον παγετό στην Ηλεία
-Να σπεύσουν οι παραγωγοί για αναγγελίες στους τοπικούς ανταποκριτές

Το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε  σε πολλές καλλιέργειες της Ηλείας και κυρίως στην σταφίδα με μεγάλες ζημιές από τα δύο κύματα παγετού  και τις εξαιρετικά  χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, περιέγραψε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος σε τηλεφωνική επικοινωνία  που είχε με τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Μάλιστα όπως ανέφερε μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Βαλιανάτος, του τηλεφώνησε χθες το πρωί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζητώντας να μάθει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση  στην Ηλεία για να προχωρήσει η εκτίμηση των ζημιών από τον Οργανισμό.

Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες κυρίως στις καλλιέργειες της σταφίδας,  σε πολλές περιοχές του νομού φτάνουν απο 70% έως και 90-100%  και ότι το νέο κύμα παγετού στις 9 και 10 Απριλίου ήρθε να αποτελειώσει ότι ουσιαστικά είχε απομείνει από το προηγούμενο της 25ης Μαρτίου.  Του επισήμανε  βεβαίως ότι οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση ζητώντας άμεσες και σωστές εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και γρήγορες αποζημιώσεις  για να αναπληρώσουν οι καλλιεργητές το χαμένο εισόδημα και κυρίως για να στηριχθεί η καλλιέργεια της σταφίδας, προϊόντος ζωτικής σημασίας για τον νομό. Ζημιές όπως τόνισε υπάρχουν και σε άλλα προϊόντα εποχικά όπως η τομάτα και τα κηπευτικά. Ο κ. Λυκουρέντζος τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν τάχιστα οι εκτιμήσεις  με την αποστολή κλιμακίων γι αυτό και κάλεσε όλους τους παραγωγούς τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ αναγγελίες ζημιών για να έχουν ως το τέλος του μήνα μια πρώτη γενική εικόνα αξιολόγησης ώστε να βοηθηθούν οι παραγωγοί με τις αποζημιώσεις. Ο κ. Βαλιανάτος από την πλευρά του δήλωσε ότι το προσωπικό ενδιαφέρον του πρόεδρου του ΕΛΓΑ δημιουργεί μια αισιοδοξία για το ότι οι παραγωγοί και κυρίως οι σταφιδοκαλλιεργητές δεν θα αφεθούν για μια ακόμα φορά στην τύχη τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος