FOLLOW US: facebook twitter

Διαβατήριο για νέα διάκριση η μαθητική ταινία “Στάχτες” μέσα από τον πύρινο όλεθρο του 2007! 

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ για τους Παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης το ΓΕΛ Κρεστένων
-Η επιτυχία ήρθε μέσα από το Κινηματογραφικό εργαστήριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας “Έναν Μύθο θα σας πω…”

Την διάκριση τους  στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo School Awards 2021,  πέτυχαν οι μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Κρεστένων, καθώς η μικρού μήκους ταινία τους «Στάχτες», κρίθηκε ως η καλύτερη μαθητική δημιουργία! Η ταινία “Στάχτες” δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη  Νίκου Σταμπουλόπουλου, σκηνοθέτη και συνεργάτη του  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους , και τη συνεργασία της Εύης Αναστοπούλου, εκπαιδευτικού του σχολείου.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι οι “Στάχτες” που παρουσιάζουν τον “πύρινο όλεθρο” της Ηλείας το 2007 μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες και συγκλονιστικές μαρτυρίες μαθητών αλλά και πυρόπληκτων κατοίκων της περιοχής των Κρεστένων, είχαν αποσπάσει και το 1ο βραβείο στην κατηγορία των νέων 13-16 ετών του Διαγωνιστικού τμήματος της 20ηςCameraZizanio,  στην περσινή διοργάνωση. Το σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής για την επιλογή του πρώτου βραβείου στην μαθητική ταινία «Στάχτες», ήταν ότι βραβεύεται « για την πρωτοτυπία στην απόδοση του θέματος, την καλή του σκηνοθεσία και  τη μεγάλη παρουσία των παιδιών σε κεντρικούς ρόλους με δυνατές ερμηνείες . Είναι μια ταινία ζωντανή, δυνατή και αλληλέγγυα που μας συγκίνησε και ξαναζωντάνεψε μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που μας έχουν όλους και όλες σημαδέψει.» Άλλωστε και όλοι όσοι είδαν την ταινία, περίμεναν αυτό το βραβείο και όπως φαίνεται η ανοδική του πορεία συνεχίζεται και άνοιξε δρόμους και για άλλες διακρίσεις. Έτσι, ήρθε και η διάκριση τώρα, στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπου αναδείχθηκε μεταξύ των καλύτερων σχολικών προσεγγίσεων  στο στοχο 13 στην κατηγορία Μαθητική δημιουργία όπου εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΙΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Μια μεγάλη διάκριση για ένα περιφερειακό σχολείο που όμως απέδειξε ότι έχει εκπαιδευτική και πολιτιστική κουλτούρα.

Να επισημάνουμε βεβαίως, ότι το κινηματογραφικό εργαστήριο για μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Κρεστένων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  “Έναν Μύθο θα σας πω…” του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους που επίσης αξίζει τα εύσημα, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα εκπαιδευτικών δράσεων και πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων που στοχεύουν στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου και ιδιαίτερα στην ανάδειξη και προβολή της ιστορικής, μυθολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηλείας.

Μάλιστα να επισημάνουμε, ότι το  πρόγραμμα “Έναν Μύθο θα σας πω…” του Φεστιβάλ Ολυμπίας ενισχύεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μέσω της πρωτοβουλίας LEADER και της ΑΝΟΛ Α.Ε., εκτείνεται σε βάθος τριετίας (Φθινόπωρο 2019 – Καλοκαίρι 2022) και περιλαμβάνει συνολικά 48 κινηματογραφικά εργαστήρια, προβολές ταινιών και εκδηλώσεις, σε όλο το νομό Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος