FOLLOW US: facebook twitter

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ελληνογαλλική συμφωνία

Ημερομηνία: 07-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών η συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τη Γαλλία για την αγορά 3+1 γαλλικών φρεγατών «Βellhara» κόστους μέχρι και 5 δισ. ευρώ.


Υπέρ της «κύρωσης της Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» έχουν ταχθεί, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία., το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψηφίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Η συνεδρίαση ξεκινά το πρωί τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων. Αμέσως μετά θα λάβει το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά τους πολιτικούς αρχηγούς θα υπάρξει και ένας επιπλέον κύκλος ομιλητών βουλευτών, ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, στην ΔτΠ ζήτησε η συζήτηση να οργανωθεί σε περισσότερους κύκλους ομιλητών – βουλευτών προκειμένου να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές να τοποθετηθούν επί της Συμφωνίας. Θέμα που αναμένεται να θέσει και σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια.

Αργά το απόγευμα αναμένεται η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής βάσει του άρθρου 27 παρ. 2 που ορίζει πως «χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμείνει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος